Optima Open 3 Temps min de lireLuxevastgoed

Het 4-daags tennistoernooi Optima Open is reeds aan zijn vijfde editie toe. Deze hoogstaande competitie biedt de unieke kans om het talent van vroegere tennissterren nog eens te bewonderen.

Internationaal tennistornooi met vroegere wereldtop 


Het kampioenschap Optima Open gaat door van 14 tot 17 augustus. De prestigieuze Royal Zoute Tennis Club in Knokke Heist is naar jaarlijkse gewoonte de plaats van het gebeuren. Verschillende media brengen verslag van het evenement dat wereldwijd wordt gevolgd, en deel uitmaakt van de overkoepelende ATP Champions Tour. Deze internationale tornooien vinden plaats in alle werelddelen. Dit jaar vinden er tornooien plaats in Knokke-Heist, Rio, Londen, Las Vegas, en Edinburgh.


De Optima Open is specifiek gericht op vroegere tennissterren die niet langer spelen in het professionele circuit. De deelnemende spelers zijn allen nog nummer één van de wereld geweest, en hebben de Grand Slam-finale en de Davis Cup finale gespeeld. Zo garandeert het tornooi aan zijn publiek dat enkel topsporters deelnemen.


Er zijn verschillende graveltennisbanen, en een hard court met 2500 zitplaatsen voor de Optima Open. Wie komt met de wagen moet deze wel iets verder zien te parkeren. Er is wel een fietsenparking voorzien aan de ingang.


4-daags hoogstaand tennisprogramma 


De spits wordt afgebeten door Goran Ivanisevic en Xavier Malisse die het tijdens de openingsmatch tegen mekaar zullen opnemen. Ook op vrijdag en zaterdag zullen de kunsten van Goran Ivanisevic nog te bewonderen zijn. De matches worden aangevuld met elke dag een “Special Guest Double Match”. 


Sterspelers te spotten 


Het wordt een affiche waarop reeds verschillende bekende sterspelers hun aanwezigheid bevestigden. Op donderdag en vrijdag is Xavier Malisse in actie te zien, en op zaterdag Greg Rusedski. Daarnaast komen ook Kim Clijsters, en John McEnroe. 


De Kortijkse Xavier Malisse bereikte op 5 juni 2004, samen met zijn vriend en dubbelpartner Olivier Rochus, het hoogtepunt van zijn carrière. Zij haalden als eerste Belgische tennissers een Grand Slam binnen. Tijdens zijn tenniscarrière heeft hij diverse titels weten te winnen. Eens gebeten door de tennismicrobe laat deze je niet meer los. Hij kijkt er alvast naar uit nog eens een match te spelen, en is al begonnen met zich voor te bereiden. 


De Britt Greg Rusedski neemt voor het eerst deel aan de Optima Open. Zijn extreem krachtige opslagen maakten hem onvergetelijk. Zijn grootste overwinningen waren de finale van de US Open in 1997 en van de Grand Slam Cup in 1999. 


De tennislegende John McEnroe is intussen een vaste waarde op het tornooi. Naast zijn fenomenale sportprestaties, staat hij ook alom bekend om zijn vaak felle uitspraken. 


Ook de Amerikaanse Monica Seles zal zaterdag en zondag het beste van zichzelf geven. Ze was verschillende jaren de nummer 1 van de wereld, en won verschillende titels en Grand Slams. En Kim Clijsters plaatste, als vroegere nummer 1 van de wereld, België op de kaart. 


Tickets zijn te verkrijgen via Optima Open, Ticketnet, en Fnac. Het evenement gaat door op het centrale court van de tennisclub van Knokke-Heist. Het is de niet te missen gelegenheid om tennis van wereldstopniveau te zien, maar dan in een aangename en ontspannen sfeer. 

Optima-open-knokke-tennistornooi-luxe-vastgoed.jpg