PassiveHouse 3 Temps min de lireLuxevastgoed

Op de PassiveHouse beurs komt u alles te weten over het bouwen en verbouwen van een passief huis. Er worden verschillende producten en diensten aangeboden die specifiek dienen voor de duurzaamheid van uw woning.

Bouw uw huis passief met de PassiveHouse beurs


Naar jaarlijkse gewoonte gaat de beurs PassiveHouse door in Tour & Taxis in Brussel en dit van 3 tot 5 mei 2014. Passiefhuis-Platform vzw is organisator van de beurs samen met Plateforme Maison Passive asbl. De beurs biedt zowel een antwoord op de basisvragen rond passief bouwen, als op de geavanceerde vragen. Het gaat om de grootste beurs in zijn soort binnen de Benelux.


Op de beurs ontdekt u alles over energiezuinig en passief bouwen en verbouwen. Verschillende gespecialiseerde bedrijven nemen deel. Zowel architecten, studiebureaus, leveranciers, aannemers, en sleutel-op-de-deur firma’s worden verwacht.


De beurs wil duidelijke antwoorden bieden op de vragen die men tegenkomt bij het bouwen en verbouwen van een woning. Hierbij komt de focus bij het energiezuinig en passief werken te liggen. Daarnaast brengt het Pasiefhuis-Platform met hun stand onafhankelijk advies en begeleiding rond passief bouwen en verbouwen. 


Traditioneel worden meer dan 130 exposanten verwacht. Een bezoek aan de beurs is een must voor alle bouwers en verbouwers, en voor wie een partner zoekt voor zijn energiezuinig bouw- en verbouwproject.


Gevarieerd programma aan passief wonen


De beurs wil vakmensen de kans geven contacten te leggen met aannemers, leveranciers, fabrikanten, studiebureaus, en architecten. De beurs wordt daarom geopend met op de eerste dag een specifiek aanbod voor de professionals. Er is ook een op maat gemaakt lezingenprogramma voorzien.


Nadien is de beurs voor iedereen toegankelijk, en wordt de aangeboden informatie eenvoudig aangeboden. Er zijn verschillende infosessies voorzien waarbij concrete en begrijpelijke informatie wordt gegeven. Bezoekers ontmoeten er architecten, verdelers, aannemers, schrijnwerkers, en installateurs. Deze zijn allen gespecialiseerd in het bouwen van passieve woningen. Bij deze professionals uit de sector kunnen de bezoekers terecht met hun specifieke vragen. Er worden presentaties gegeven over het bouwen van een passieve woning.


Alle aspecten rond bouw- en verbouwprojecten komen aan bod, zowel het ontwerpen, berekenen, materiaalkeuze, technieken, als de uitvoering. Naast het energiezuinig wonen, is er ook aandacht voor het klimaat en comfort. Daarnaast zijn er ook bewonerspanels voorzien. Deze bieden de kans om gezinnen die in een passieve woning wonen, te horen vertellen over hun ervaringen en om hen vragen te stellen.


Wonen in een passieve woning is de toekomst 


Een passieve woning is energiezuinig gebouwd en zorgt voor een goed winter- en zomercomfort. De warmteverliezen worden beperkt, en er is slechts weinig energie nodig voor de verwarming en koeling. Enkel tijdens extreem winterweer is een actieve verwarmingsbron nodig in een passief huis. Omdat er nauwelijks nog actief verwarmd wordt, spreekt men van een passief huis.


Een passief huis heeft een goed binnenklimaat, ongeacht de weersomstandigheden, en zonder de traditionele verwarming- en koelingssystemen. De jaarlijkse energievraag voor ruimteverwarming blijft in een passieve woning beperkt tot 15 kWh/m2 geklimatiseerde vloeroppervlakte. Dit is gelijk aan 1,5 m3 gas of aan 1,5 liter stookolie per m2.


Bij het passief bouwen dient met rekening te houden met het beperken van warmteverliezen aan de hand van gesofisticeerde isolatie en goede luchtdichtheid, het optimaliseren van warmtebehoud aan de hand van passieve energie, het waarborgen van goede luchtkwaliteit door ventilatie met warmteterugwinning, het gebruik van hernieuwbare energie, en het laag energiegebruik door efficiënte apparaten. De PassiveHouse beurs biedt de ideale hulp bij uw keuze in passief bouwen.


Neem alvast een kijkje op hun site www.passivehouse.be/nl/de-beurs.

Groene-daken-energievriendelijke-woning.jpg