Sint-Martens-Latem, waar het residentieel wonen is 2 Min leestijdLuxevastgoed

De Oost-Vlaamse gemeente Sint-Martens-Latem wordt in de volksmond ook vaak Latem genoemd. De gemeente is idyllisch gelegen langs de mooie rivier de Leie. Voor wie er woont, is het bruisende Gent ook helemaal niet veraf. Zo vormt de voorname gemeente de perfecte locatie voor uw gedroomde vastgoed.

Wandelroute van kunstenaars in Sint-Martens-Latem


De gemeente heeft een rijke geschiedenis van kunst en cultuur. Er zijn dan ook diverse musea en culturele aangelegenheden te bezichtigen. De gemeente staat gekend als kunstenaarsgemeente. Je kan er de fraaiste wandelingen maken in het thema van lokale schilders, dichters, en schrijvers. Heel wat kunstenaars haalden hun inspiratie langs de oevers van de Leie. Enkele bekende Latemse kunstenaars zijn Luc Daels, Vic Dooms, Marcel Maeyer, George Minne, Richard Minne, Constant Permeke, Fons Roggeman, Albert Servaes, Lea Vanderstraeten, Jef Wauters, en meer.


Latems genieten voor jong en oud


Naast wandelroutes, zijn er ook tal van landelijke fietsroutes om heerlijk te genieten van de meest pittoreske plaatsjes van de Leiestreek. Het is er heerlijk vertoeven langs de aanlegsteigers. Zowel de wandelroutes als de fietsroutes laten natuur en cultuur naadloos op elkaar aansluiten. Met activiteiten voor zowel de jeugd als de senioren wordt gebouwd aan een sociale gemeente.


Verder wordt jaarlijks een bloemenmarkt georganiseerd in de lente, en een kerstdorp in december. Er zijn verschillende bezienswaardigheden als monument geklasseerd. Zo is er de Sint-Martinuskerk, het oude gemeentehuis, en de oude Latemse Molen. Met de vele gezellige restaurantjes is het Bourgondisch leven in Sint-Martens-Latem.


Luxueus golfen in Latem


Voor de liefhebbers is er een bijna 40 hectare groot golfterrein. Het kreeg origineel de naam “Les Buttes Blanches” maar wordt intussen de “Royal Latem Golf Club” genoemd. De Royal Latem Golf Club is één van de oudste golfclubs in Oost-Vlaanderen. De baan telt 18 holes en is gelegen in een glooiend parklandschap. De golf is betrokken bij de oprichting van de Koninklijke Belgische Golf Federatie.


Vastgoed in Sint-Martens-Latem is residentieel


Doorheen de jaren is de gemeente vooral bekend geworden met haar vele residentiële wijken met luxueuze villa’s en landhuizen. Je vindt er waardevolle woningen om te bezichtigen zoals de woning Van Wassenhove. De modernistische woning is een creatie van Juliaan Lampens. De woning is één van de belangrijkste werken van de architect die zijn stijl typeren. De woning kent een minimalistische betonarchitectuur met functionele ruimte-indeling, openheid, en harmonie met de omgeving.


In de gemeente is een groot aanbod aan vastgoed van de hogere klasse te vinden. Bekijk het grootste aanbod residentiële panden gelegen in Sint-Martens-Latem bij Luxevastgoed. 

Sint-Martens-Latem.jpg