Kunst beleven aan de kust met Art Nocturne 3 Min leestijdLuxevastgoed

Met meer dan tienduizend kooplustige kunstliefhebbers is Art Nocturne doorheen de jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste internationale kunst- en antiekbeurzen tijdens de zomer. Het event vormt de perfecte gelegenheid om kunst te bezichtigen alsook om te investeren. Art Nocturne spreekt zowel de jonge kunstliefhebber aan als de ervaren collectioneur. De bijzondere combinatie van zowel hedendaagse kunst als oude kunst en design weet menigeen te boeien.

Zomers genieten van exceptionele kunst aan zee

Art Nocturne is dit jaar reeds aan haar 42ste editie toe en gaat naar goede gewoonte door in het cultureel centrum Scharpoord in Knokke van 5 tot 15 augustus telkens van 16 tot 21 uur. Op de beurs is het genieten van kunst in een exclusief kader met een zomerse sfeer aan zee. Met een 40-tal stands brengen internationale exposanten een gevarieerde waaier aan antiek, design, hedendaagse en moderne kunst. Op de beurs is een open bar die de bezoekers van de beurs weet te verwennen met een aangename degustatie. Er is een shuttle service voorzien tussen de Kustlaan, het Albertplein, het Lichttorenplein en de Scharpoord.

Waar kunst en kapitaal in Knokke samenkomen

Art Nocturne is zowel een showbeurs als een koopbeurs, zo worden kunst en kapitaal met elkaar verenigd. Organisatoren zijn het echtpaar Tuteleers van het gelijknamige reclameadviesbureau Tuteleers & Tuteleers uit Brugge en creëren reeds jarenlang één van de meest gerenommeerde beurzen van het land. Het succes van Art Nocturne ligt onder meer in haar unieke stijl, het verrassende aanbod en de uitmuntende kwaliteit. De jaarlijkse kunst- en antiekbeurs weet steevast een gevarieerd aanbod te brengen met een assortiment van zowel antiek als hedendaagse kunst en design.

Waardevolle werken van nationale en internationale namen

Art Nocturne biedt zowel een platform aan jonge getalenteerde kunstenaars als aan vaste waarden. De deelnemerslijst wordt heel selectief samengesteld en telt zowel nationale als internationale namen. Tal van Belgische designers stellen er hun ambachtelijke kunst en meesterlijk designs voor.

Er is een ruim aanbod aan galerijen en kunstenaars van eigen bodem waaronder Atelier Borabeau Art Gallery en Rasson Art Gallery met contemporary art, Baskania en Jochen Leen met jewellery, Galerie Jos Depypere en Pim Smit Artstudio met hedendaagse kunst, Galleria Michelangelo Buonarroti met high end design furniture, Maroquinerie Jumeaux met lederwaren, Sonia Sibiet met animalier en Woussen Art Gallery met bronzen beelden.

Ontdekkingstocht van bijzondere talenten in Design Pavilion

De kunstbeurs pakt ook uit met een heus Design Pavilion van gerenommeerd curator Johan Valcke. Deze laat prachtige objecten zien van jonge en Belgische kunstenaars die internationale belangstelling genieten waaronder Atelier Marc Cloet met unieke messen van Antoine Van Loocke, Rembrandt Jordan met hedendaags zilver, Johan Van Geert met eigenzinnige beeldende keramiek, Camille Jacobs en Anja Segers met prachtige glazen objecten, Grint met meubels en gebruiksvoorwerpen met hedendaags hout inlegwerk, Pauwels-Spaenjers met eigentijdse juwelen in traditionele materialen, Kevin Oyen met magistrale gelaste zitsculpturen en nog vele andere namen waaronder Bruno Meeus, Elisa Lee, Jan Leenknegt, Luk Vanderhallen, Mieke Everaert, Sarah De Handschutter en Sylvie Vandenhoucke.

Perfecte mix aan kunst en design met vernieuwende concepten

Art Nocturne brengt een mooie variatie aan kunst en design met een jonge en frisse look. Hiermee beantwoordt de beurs aan de vraag naar een eclectische mix van objecten en kunstwerken van street art tot fotografie, artisanale design en vintage. Zo biedt de beurs onder meer Street Art en Strip Art. Verder is er ook de samenwerking tussen Luc Cauwenberghs en Alessandro Tardioli die de 9e Kunst mee naar een hoger niveau weten te tillen. Tardioli-Cauwenberghs focust hierbij op de Vlaamse meesters Vandersteen, Sleen, Nys en Hergé. Maar ook internationaal werk zoals van de legendarische Japanse avant-garde kunstenares Yayoi Kusama komt aan bod. Verder organiseert de vereniging “De Vrienden van het Zoute – Les Amis Du Zoute” voor hun 85-jarig bestaan een originele gastexpo met unieke eigen creaties met het Zoute als thema. Verschillende disciplines komen hierbij aan bod waaronder schilderkunst, tekeningen, aquarel, fotografie en schrijftalent. Een absolute aanrader voor jonge kunstliefhebbers is de Young collectors room met een bijzondere selectie aan voordelige kunstwerken.

kunstbeursE.jpg