Proeven van de troeven van de Provence 3 Min leestijdLuxevastgoed

De vele troeven van de Provence blijven menigeen bekoren. Een buitenverblijf in de Provence blijft een populaire en goede investering. Er zijn dan ook heel wat vastgoedpareltjes te ontdekken. Tweede verblijven zijn er te vinden in alle stijlen van authentiek tot modern, van hedendaags tot design en van vintage tot landelijk modern.

Duurzaam investeren in de Provence

Zuid-Frankrijk en de Provence blijven jaar na jaar populaire vakantiebestemmingen. Ook de interesse in tweede verblijven blijft er standvastig. Zuid-Frankrijk en de Provence blijven niet alleen populaire bestemmingen maar zijn ook interessant voor het hebben van een tweede verblijf.  Een buitenverblijf in Zuid-Frankrijk en de Provence is dan ook een duurzame investering.

De charmante troeven van de Provence

Met een mediterraan klimaat kan de regio er genieten van vele uren zon per jaar en van aangename zachte zomers. De schilderachtige dorpjes van de Provence weten menigeen te charmeren met hun pure stijl van genieten van het leven. Het is er proeven van lokale lekkernijen zoals honing, kruiden en olijven. De vele lavendel velden typeren er het landschap, maar ook kruiden als rozemarijn en tijm zorgen er voor de heerlijke geur van vakantie.

De verzichten van een uitgestrekt gebied

De Provence loopt van de Provence Alpes tot aan de Rhône en tot aan Nice. De regio kent diverse plaatsjes die toeristische trekpleisters zijn waaronder Avignon, Littoral, Luberon, Mont Ventoux en Verdon. Het prachtige landschap van Luberon strekt zich uit tussen Vaucluse en de Alpen. Dorpjes als Les Baux, Mausanne, Eygalières en Saint Rémy getuigen er van het zorgeloze genieten van het leven als god in Frankrijk. Waar Luberon en Vaucluse in elkaar overgaan, is een mooi uitzicht op de cederbossen en de Middellandse Zee.

Omgeven door de pracht van de natuur

Het bergachtig massief van Les Alpilles is beschermd en erkend als natuurpark. Op de Alpes Maritimes kan je de unieke combinatie van zee en bergen bewonderen. Grote vlaktes en witte kalkrotsen vormen er een uitzonderlijke omgeving. In Vaucluse is het volop genieten van de vele lavendelvelden. Populaire steden in Vaucluse die zeker een bezoekje verdienen zijn onder meer Marseille, Nice, Toulon en Aix-en-Provence. Eén van de populairste toeristische plaatsen in de Provence is de Mont Ventoux waar je een uitzicht hebt over de Vaucluse. De bergketen Mons Mirabillis is dan weer heel populair bij klimmers dankzij de kalkstenen kam met gekarteld reliëf en uitzonderlijke contouren. De beplanting bestaat er voornamelijk uit dennen, ceder en eiken.

De diversiteit van de Provence 

De Provence heeft voor elk wat wils te bieden en weet zo iedereen te bekoren. Voor wie houdt van rustige activiteiten kan kiezen voor deugddoende wandelingen, prachtige fietstochten, heerlijke proeverijen of bezoekjes aan plaatselijke ambachten. Het is er ook gewoon heerlijk kuieren door de kleine straatjes in pittoreske dorpjes, met een bezoekje aan een plaatselijke markt en een aperitiefje op een leuk terras. Voor wie het wat actiever mag, zijn er mogelijkheden tot kanoën, kajakken, zeilen, peddelsurfen of zelfs raften.

Ontdek het exclusieve aanbod in de Provence op Luximmo

Droomt u ook van een tweede verblijf in de Provence? Neem dan alvast een kijkje naar het exclusieve aanbod Immo Provence op Luximmo. Gerenoveerde authentieke hoeves, charmante woningen in natuursteen met panoramisch uitzicht, villa’s met uitzicht en comfortabele buitenverblijven met zwembad. Op de portaalsite van Luximmo wordt een ruime keuze aan luxueuze tweede verblijven in het buitenland aangeboden, waaronder een groot deel in Zuid-Frankrijk. Bekijk zeker het exclusieve aanbod tweede verblijven zoals Immo in Zuid-Frankrijk en Immo Provence op Luximmo.

VillaProvence1.jpg