Boeiende Brafa beurs 2017 3 Min leestijdLuxevastgoed

De Brafa kunstbeurs is één van de meest inspirerende en toonaangevende Europese beurzen voor kunst en antiek. De jaarlijkse kunstbeurs gaat dit jaar door van 21 tot 29 januari 2017 in Tour en Taxis in Brussel. De beurs weet zowel de interesse van kunstverzamelaars, als nieuwe kopers en kunstliefhebbers te trekken.

Gevestigde waarde in kunst en antiek

Brafa behoort tot de top 5 van kunst- en antiekbeurzen wereldwijd en wordt jaarlijks georganiseerd door de vzw Antiekbeurs van België. Met intussen meer dan 60 jaar ervaring biedt de organisatie het verdiende vertrouwen aan haar bezoekers. Daarnaast hebben de deelnemers aan de beurs een streng selectiebeleid doorlopen waarbij alle tentoongestelde voorwerpen gecontroleerd worden door een internationaal comité van deskundigen.

Unieke kunstvoorwerpen en antiek

De aangeboden kunstvoorwerpen worden gekenmerkt door hun topkwaliteit en authenticiteit. Het gaat stuk voor stuk om zeldzame stukken uit diverse tijdperken van de oudheid tot de 21ste eeuw. Zo bestaat het aanbod onder meer uit stukken uit de archeologie, de Primitieve kunst, de Oosterse kunst, zilverwerk, juwelen, oude munten, de Renaissance tot de 21e eeuw, vintage, oude en moderne schilderijen, hedendaagse kunst, beeldhouwwerk, keramiek, porselein, tapijten, wandtapijten, tekeningen, stripverhalen, gravures, oude en moderne boeken, fotografie en autografen.

Beurs met internationale faam  

Met 136 handelaren worden heel wat verschillende handelaren vertegenwoordigd. Hierbij gaat het om onder meer België, Canada, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Hongarije, Italië, Japan, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Rusland, Spanje, Verenigde Staten en Zwitserland. De komende editie telt 13 nieuwe namen, zijnde uit België: Galerie Anne Autegarden, Belgian Fine Comic Strip Gallery, Galerie de la Béraudière, Bernier/Eliades Gallery, Patrick De Brock Gallery, Bernard de Grunne Tribal Fine Arts, Rodolphe Janssen, Galerie Seghers. Verder uit Luik: Albert Vandervelden, uit Duitsland: Brenske Gallery, uit Frankrijk: La Mésangère, Pierre Segoura en Galerie Sismann, en uit Engeland: Omer Tiroche.

Uniek thema met eregast

Brafa voorziet jaarlijks een eregast die op de beurs een exclusieve tentoonstelling uitwerkt. Dit jaar wordt een hommage gebrachte aan Julio Le Parc die bekend staat als pionier van de kinetische kunst. De Argentijnse kunstenaar werd onderscheiden met de grote prijs van de Biënnale van Venetië. Als eregast zorgt het duo Nicolas de Liedekerke en Daniel Culot van Volume Architecture voor de decoratieve aankleding van de beurs. De Koning Boudewijstichting staat in voor de programmatie van dagelijkse voordrachten. Er worden onderwerpen aangekaart zoals de relatie tussen de openbare en de privésector bij de opwaardering van nationaal erfgoed, archeometrie en erfgoedmecenaat.

Sterk programma van Brafa

De uitzonderlijke kunst en antiek is te bewonderen op de Brafa beurs van 11u tot 19u, met op donderdag 26 januari een uitzonderlijk late opening tot 22u. Dagelijks is om 16 uur een toespraak voorzien door een expert uit de kunstwereld waaronder museumbeheerders, kunstverzamelaars, restaurateurs of kunsthandelaars. De beurs geeft een duidelijke impressie van het geheel, waarna bezoekers vervolgens hun favoriete stukken verder kunnen bekijken en bij een selectie van kunstwerken meer informatie kunnen ontvangen.

Exclusieve beurs met exclusieve service

De beurs voorziet verschillende eet- en drankgelegenheden waaronder meerdere champagnebars. De conciërge van hotel Le Plaza zorgt met zijn team voor conciërgeservice zodat uw bezoek steeds zo aangenaam mogelijk kan verlopen. En een geïllustreerde catalogus biedt meer informatie over Brafa, de exposanten en een selectie van de tentoongestelde kunstvoorwerpen. Handig voor tijdens de Brafa Art Fair en een mooie souvenir nadien. 

Brafa.jpg