Pure warmte en sfeer met een open haard 2 Min leestijdLuxevastgoed

Tijdens de winterdagen genieten we eens te meer van de authenticiteit van een open haard. De beleving die een open haard met zich meebrengt, wordt getypeerd door haar gezellige warmte, de charme van het authentieke vuur maken, het horen van de knisperende blokken en de heerlijke geur van het hout.

Gezellig verzamelen rond het haardvuur

Na een drukke werkdag, tijdens een feestje thuis of op een luie zondag is het puur genieten met een open haard in huis. Het zicht op de vlammen van het haardvuur en de heerlijke stralingswarmte zorgen voor een unieke sfeer en pure gezelligheid. Als echte eyecatcher krijgt de open haard dan ook traditioneel een centrale plaats in de woning. Tijdens de feestdagen is het er nog eens zo gezellig samenkomen. Bovendien past een open haard bij elke interieurstijl.

Het traditionele vuur van een open haard

De populariteit van de traditionele open haard blijft dankzij haar eenvoud en pure charme. Het aanmaken van het haardvuur grijpt terug naar het authentieke vuur maken. Om het vuur aan te maken wordt best een zachte houtsoort gebruikt zoals van de den. Harde houtsoorten zoals van eik en beuk zijn heel geschikt om lang te blijven smeulen. Hout van de berk dient ook perfect voor het verkrijgen van een mooie vlam.

De diverse mogelijkheden van een haardvuur

Ook met een haardvuur kan voor diverse modellen gekozen worden. Tegenwoordig wordt de open haard vaak ingewerkt in een brede haardwand. Deze kan gebruikt worden voor onder andere home entertainment, of zelfs als bureelruimte. Met een doorkijkhaard kan in twee ruimtes van de haard genoten worden, en bovendien zorgt het voor een verruimend effect.

De perfecte grootte bepalen van een open haard

Bij het plaatsen van een open haard dient de woning uiteraard te beschikken over een schoorsteen. De grootte van de haard wordt bepaald door de grootte en de geplaatste isolatie van de te verwarmen ruimte. Met 1 kW vermogen kan gemiddeld 10 m2 verwarmd worden. Een open haard is ook eenvoudig om te bouwen tot een energiezuinige inzethaard. Om maximaal rendement uit een inbouwhaard te halen kan deze uitgerust worden met ventilatoren die de warme lucht de ruimte inblazen.

De open haard is niet alleen een sfeermaker maar ook betrouwbaar. Heeft de gezelligheid van een haardvuur ook uw hart veroverd? Neem alvast een kijkje naar het vastgoedaanbod met haard op Luxevastgoed. 

haardvuur2.jpg