Intrigerende kleuren en stijlen voor een opmerkelijk design 3 Min leestijdLuxevastgoed

De kleur en stijl van een interieur is heel persoonlijk maar ook trendgevoelig. Het kan sfeer scheppen en karakter geven aan uw interieur. We bekijken even de belangrijkste stijlen en kleuren voor deze herfst en winter, en we houden hierbij 2017 reeds in gedachten.

Modern met vleugje vintage of retro

Een trend die reeds lang weet aan te houden is de Scandinavische stijl, mede dankzij haar tijdloos design. De prioriteit ligt steeds bij het behoud van eenvoud met gebruik van lichte kleuren, hout en vintage. Hier sluit ook de moderne stijl met retro-elementen bij aan. Grote witte vlakken worden dan gecombineerd met gebruik van dominante patronen en fluwelen accessoires. Deze combinatie zorgt voor een meer extravagante uitstraling.

Rust of flair met natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen blijft in opmars, en zeker in de modern rustieke stijl. Vaak zorgt een open haard er voor de gezelligheid. Gecombineerd met wollen tapijten, zachte kussens en plaids in de zetels. Een andere elegante woonstijl is waarbij wooncomfort gecombineerd wordt met feestelijke flair. Pluimen, kwasten en franjes kunnen zorgen voor trendy accenten. Meubels worden afgewerkt met messing en andere glanzende elementen.

Zuiver wit en variaties op wit

Wie op veilig wil spelen, kiest voor een wit interieur dat altijd mooi blijft ogen. Wanneer het gecombineerd wordt met lichte kleuren als crème, taupe, grijs, hout en steen zorgt het voor een rustgevende sfeer. Het wit kan ook eenvoudig gecombineerd worden met kleurrijke en contrasterende kussens, plaids en tapijten. Zo wordt op een subtiele manier toch gekozen voor meer levendigheid.

Van geel naar blauw

Mosterd geel blijft de interieurtrends domineren. Zowel als accentkleur, als wanneer één muur in dit kleur gezet wordt. Oker geel is de kleur van het jaar, en ook goudgeel wordt gespot. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige windlichten. Donker groen, donker blauw en fluweel zorgen dan weer voor een knusse sfeer wanneer ze als accent gebruikt worden voor accessoires. Blauw staat voor ingetogen en elegant. Een mistige variant wordt dan ook getipt als nieuwe trendkleur voor 2017, genaamd denim drift blauw.

Terracotta voor warme winterdagen

Verder is ook de terracotta weer helemaal terug. Met terracotta wordt een rustieke en warme sfeer gecreëerd voor de winterse dagen. Deze trend komt mooist tot zijn recht wanneer ze gecombineerd wordt met wit. Samen met zwart krijgt het geheel een industriële look. Gecombineerd met warm bruin geeft terracotta ons interieur een volwassen look. Stoere terracotta windlichten, kandelaren, kruiken en potten staan mooi in contrast met elegante fluwelen kussens en manden. Maar de trend is zelfs te spotten op volledige muren.

Durvers kiezen voor avant-garde

De durvers kunnen kiezen voor een avant-garde stijl. Hierbij wordt gekozen voor grote kleurvlakken en een onconventioneel design. Kies dan bijvoorbeeld voor een diepe kleur voor een volledige muur in een ruimte. Ook geometrische prints kunnen nog steeds. Zowel in kussens en tapijten, of voor wie houdt van meer uitgesproken kunnen deze prints ook in lampen, meubels en zelfs voor de vorm van wandtegels. Ook de bohemien stijl is nog wat aanwezig met gebruik van felle kleuren en drukke patronen. De trends voor kleurgebruik en stijlen beantwoorden zo aan ieders wensen. 

terracottainterieur3.jpg