De meerwaarde van een poolhouse bij het zwembad 3 Min leestijdLuxevastgoed

Het was deze zomer weer relaxen met een zwembad in de tuin. Maar met een poolhouse kan u elk seizoen blijven genieten van uw zwembad. Een poolhouse zorgt voor uw gemak en voor dat van uw gasten. Zo hoeft u nooit meer ver te gaan wanneer u iets nodig heeft. Bovendien oogt het heel wat stijlvoller dan een doorsnee houten tuinhuisje.

Elk seizoen genieten van een zwembad

Bij een privé zwembad hoort nu éénmaal een poolhouse. Een poolhouse is in de eerste plaats uiteraard heel praktisch en multifunctioneel. Het kan dienen als opbergruimte voor al uw tuinmateriaal en tuinmeubels. Dicht bij het zwembad is het ook de perfecte omkleedruimte met een geïnstalleerd toilet en douche. Wanneer het open is aan de tuinkant vormt het de perfecte uitbreiding op uw woning. Het wordt de plaats om langer te genieten van uw zwembad en tuin, zelfs op een frissere zomeravond.

De verschillende functies van een poolhouse

Waar vroeger een poolhouse enkel als omkleedruimte diende, als logeerkamer, of als plaats om alle zwembadaccessoires en tuingerei in te bewaren, is haar functionaliteit intussen heel wat uitgebreid. Voor een poolhouse kan een praktische inrichting gekozen worden met de aanwezigheid van een keuken, een gezellige zitruimte en een bar.

Met een poolhouse wordt outdoor living een leuke belevenis om te delen met vrienden. Grote schuiframen naar buiten toe zorgen voor een optimale outdoor beleving en maximale lichtinval. Zo wordt de luxe van het zwemmen en de charme van buiten relaxen geoptimaliseerd. Uw poolhouse wordt een verlengstuk van uw woonkamer. De focus ligt hierbij op het genieten van het buitengevoel. En dat zowel op een frisse zomeravond als een zonnige winterdag. Het is er altijd gezellig samenkomen.

Behalve een extra leefruimte, kan een poolhouse ook een ruimte worden met een specifiek doel. Leuke extra opties zijn buitendouches, een gameruimte, een persoonlijke fitness of sauna ruimte. Een poolhouse kan zelfs een echte man cave worden, voorzien van tv en Green Egg smoker. Uw poolhouse maakt uw dromen waar.

Uw uitzonderlijke poolhouse

Kies een poolhouse dat helemaal past bij uw huis en tuin. Ze bestaan immers reeds in verschillende maten en stijlen. Maak van uw stijlvolle poolhouse de absolute blikvanger van uw tuin. 

Een pool house met strak interieur en witte gevelbepleistering past bij elk genre en zorgt voor een absoluut zen-gevoel. Met de juiste sfeerverlichting met ledlampen binnen en buiten wordt het extra lang genieten van deze instant en duurzame investering. Of kies voor een mediterrane stijl, en voorzie uw poolhouse van een pizzaoven en hangmatten. Zo wordt het verblijf in de poolhouse een echt dagje uit.

Een poolhouse kan opbrengen

Laat uw poolhouse renderen en kies voor geïntegreerde zonnepanelen op het dak. Zo kan de watertemperatuur van uw privé zwembad tot 4° C per dag stijgen. Gecombineerd met een warmtepomp profiteert uw zwembad, van de lente tot de eerste herfstdagen. Maak van uw poolhouse een echt wellnessoord. Het wordt er elk seizoen genieten met een sauna of jacuzzi, waardoor u er zomer en winter kan relaxen.

Eenvoudig geplaatst en gepersonaliseerd

De plaatsing van een poolhouse kan snel en eenvoudig verlopen. Een poolhouse kan kant-en-klaar gekocht worden, op maat gebouwd, of kies voor een verbouwd bijgebouw. Bij een renovatie kan gekozen worden voor behoud van de muren in natuursteen en beplanting van een plat dak. Zo kan het poolhouse volledig aansluiten bij haar omgeving.

Ontdek het exclusieve vastgoedaanbod voorzien met buitenzwembad bij Luxevastgoed. 

poolhouse2.jpg