Groen brengt leven in huis 2 Min leestijdLuxevastgoed

De grens tussen exterieur en interieur wordt steeds kleiner, en de drang naar voeling met de natuur groter. Het is de kunst om natuur te combineren met een mooi ogend en origineel design.

Natuurlijke stoffen en materialen

Er is een stijgende drang naar de aanwezigheid van groen, niet alleen in de tuin maar ook in huis. Ook de populaire Scandinavische stijl zorgt voor een toenemende aandacht voor natuurlijke elementen in het interieur. We brengen de natuur in huis en kiezen voor robuuste materialen zoals hout, rotan, wol en linnen. De grove structuren komen ook terug met geweven manden, gehaakte tapijten en kussens in grove stof.

Creatief met groen in huis

Een traditionele manier om de natuur binnen te halen zijn uiteraard de aanwezigheid van planten en boeketjes in huis. Maar deze hoeven niet steeds op de klassieke manier verwerkt te worden. Zo is een oud ogende emmer in email of een viskom een leuk alternatief. Ook flesjes, glazen en blikjes kunnen nieuw leven ingeblazen worden. Om het botanische gevoel nog meer in huis te creëren, worden bloemen en planten op hoge pootjes geplaatst. Zo zijn ze nog meer aanwezig en springen ze extra in het oog.

Trendy met air plants

De mogelijkheden om op vernieuwende manieren de natuur in huis te halen zijn oneindig. Zo zijn plantjes die geen aarde nodig hebben zeer populair. De phyt plants zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze passen opnieuw uitstekend in de Scandinavische stijl. Ze zijn beter gekend als air plants en worden vaak geplaatst in hangterrariums die fijne geometrische vormen hebben.

Fascinerende air bonsais

Een ander nieuw populair ontwerp zijn air bonsais. De zwevende kleine boompjes zijn een ontwerp van het Japanse designersteam Hoshinchu. De techniek is gebaseerd op het gebruik van magneten die ervoor zorgen dat het boompje kan zweven en in de lucht ronddraaien. Of al eens aan een grastapijt in huis gedacht? De Argentijnse kunstenares Alexandra Kehayoglou brengt bijvoorbeeld tapijten uit wol die sterk doen denken aan gras of mos.

Verticaal tuinieren

De drang naar de aanwezigheid van groen zorgt er ook voor dat verticale tuinen het heel goed doen. Je kan kiezen voor varens, klimplanten, heesters en meer. Zowel voor schaduwplekjes als plekjes die veel van de zon kunnen genieten bestaan er passende planten. Kies bij voorkeur voor planten die het hele jaar door mooi ogen.

Tuinieren in huis

Ook tuinieren in huis wordt steeds populairder. Zo vind je systemen waarmee het mogelijk wordt om zaadjes te laten uitgroeien zonder aarde. En de drang naar natuur wordt zelfs verder doorgetrokken naar ons bord. We zijn ons steeds meer bewust van het belang van onze dagelijkse verse portie groenten. Maar ook in de presentatie komt het belang naar voor. Bloemetjes maken elk gerecht aantrekkelijk met een mooie presentatie. Populair hiervoor zijn vlierbes, madeliefjes, goudsbloem, komkommerkruid en pompelmoessalie. Het mag vooral allemaal creatief en persoonlijk zijn.

shutterstock_197426411.jpg