Thuiskomen in een oase van rust 3 Min leestijdLuxevastgoed

In tijden waarin we omringd worden door de drukte van elke dag, is een plaats om in alle rust thuis te komen van steeds groter belang. Met de juiste inrichting en accessoires creƫert u een rustgevend interieur dat u en uw gasten aangenaam verwelkomt.

Zachte kleuren kunnen altijd

Kleuren spelen een doorslaggevende rol in een interieur. Ze kunnen een stemming creëren en bepalen hoe een ruimte ervaren wordt. Het is dus van belang om er de nodige aandacht te besteden. Focus niet op één kleur en zorg voor accentkleuren en accessoires om balans en dynamiek te creëren.

Kleuren kunnen onbewust een invloed uitoefenen op de gemoedstand. Warme kleuren als geel, oranje en rood zorgen voor gezelligheid, terwijl kleuren als blauw en groen een rustgevend effect hebben. Zachte neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige, bruin en andere aardse tinten passen in elk type interieur.

Kleine ruimtes lijken groter door het gebruik van lichte pastelkleuren voor de muren en een wit plafond. Pasteltinten, zandkleur, beige, lindegroen en lichtgrijs leggen de focus op het interieur. Meubels hebben dan best een soortgelijke tint als de muur zodat ze als het ware opgaan in de achtergrond en een ruimtelijk effect gecreëerd wordt. Voor grote ruimtes kan juist gekozen worden voor heldere kleuren voor een visuele scheiding.

Baden in luxe en rust

Creëer van uw badkamer de geliefde plaats om uw dag te beginnen en af te sluiten. Met de juiste accenten wordt een badkamer een ruimte van rust en ontspanning voor lichaam en geest. Bij de inrichting is zowel aandacht voor ontwerp, inrichting als afwerking van wanden en vloerbekleding. De aanwezigheid van hout kan voor de nodige warmte en gezelligheid zorgen. Een vrijstaand bad vormt een ware blikvanger en zorgt voor extra cachet. Vrijstaande baden bestaan in diverse stijlen zodat deze perfect passen bij de stijl van de ruimte. Daarnaast kent ook de populariteit van een douche op vloerniveau een sterke stijging.

Het comfort van een eigen wellness

Niets zo perfect om te ontstressen als een bezoek aan een wellness. Met een wellness in huis is deze luxe altijd nabij aanwezig. Geniet van een heerlijke sauna of van de warme masserende waterstralen van uw persoonlijke jacuzzi. Met een thermische jacuzzicover met automatisch liftsysteem kan deze uit het zicht bewegen en zorgen voor een 360 i-panorama. Het systeem is geluidloos, vraagt geen onderhoud, bestaat uit ultra lichte materialen, en kan bediend worden met infrarood afstandsbediening. Met kwalitatieve materialen is een lang genieten gegarandeerd.

Helemaal zen in huis

Voor een optimaal zen gevoel in huis worden zo weinig mogelijk elementen gebruikt in het interieur zodat de geest tot rust kan komen. Beperk het meubilair tot een minimum zodat die het interieur niet overbelasten. Zorg ook voor een harmonisch evenwicht tussen het binnen- en buitenleven. Met grote ramen wordt de tuin betrokken in het interieur en oogt de ruimte groter. Zachte warme verlichting is perfect voor het creëren van een gezellige sfeer, evenals schemerlampen en kaarsen. De aanwezigheid van bamboe en riet zorgen mee voor een rustgevend effect.

shutterstock_107189114.jpg