Inspirerende interieurtrends 2 Min leestijdLuxevastgoed

Hoe uw woning is ingericht, heeft een belangrijke invloed op hoe de ruimte ervaren wordt. Blijf daarom op de hoogte van de nieuwste evoluties aan de hand van enkele interessante interieurtips.

  • Interieurtrends voor herfst en winter 2015

Deze herfst en winter is het de meest opvallende trend om het eenvoudigweg gezellig te maken in huis. Er wordt gekozen voor grove structuren en gebruik gemaakt van materialen als wol, vezels en garen. De inspiratie wordt volledig gehaald uit het nestgevoel. Aan de hand van het knopen en vlechten van koorden en andere materialen gaan grijze en bruine tinten overwegen. Maar er kunnen ook zachtere materialen en zachte pastelkleuren gebruikt worden.

  • Shabby chic is de nieuwe interieurstijl

De meest gebruikte interieurstijlen vandaag zijn modern, minimalistisch, industrieel, en landelijk. Naast deze bekende stijlen, is een nieuwe trend geïntroduceerd, genaamd shabby chic. Deze stijl is voornamelijk gebaseerd op doe-het-zelf om uw interieur te decoreren.

 Er worden witte muren gecombineerd met pastelkleuren, en verfijnde stoffen en bloemenprints gebruikt. Ook natuurelementen zoals hout en natuursteen komen er veel in voor. Bestaande meubelstukken krijgen een oude look via specifieke afwerkingstechnieken. Ze krijgen slechts een dunne laag verf om zo de illusie te wekken dat ze reeds heel oud zijn. Daarnaast kunnen ze ook een andere functie krijgen. Zo kan een werkbank een tweede leven krijgen als wastafel bijvoorbeeld.

 Deze stijl kan reeds op een eenvoudige manier in uw bestaand interieur geïntroduceerd worden. Zo kunnen oude lampen en authentieke kunstwerkjes gebruikt worden om het geheel op te fleuren.

  • Uw plafond als ware eyecatcher

Een vaak vergeten stukje in een woning is het plafond. Meestal krijgt het eenvoudig een witte kleur. Zo wordt de hoofdruimte verhoogd, en blijven de verhoudingen in de ruimte in balans. Toch zijn er mogelijkheden om dat saaie plafond designvol in te kleden.

Wanneer gekozen wordt voor een kleurtje, is het van belang dat het mooi aansluit bij het interieur. Geometrische vormen in neutrale kleuren kunnen zorgen voor een karaktervolle uitstraling. Bij een plafond van voldoende hoogte kan ook gekozen worden voor een gewelfd plafond bezet met kleine metrotegels bijvoorbeeld, of voor een laagjesplafond dat subtiel verlicht kan worden met ledverlichting. En voor wie houdt van sterrenkijken kan altijd kiezen voor een glazen plafond, dat verlichting brengt overdag en romantiek ‘s avonds. 

3S14_Ilse_DSC_0754.jpg