Klassevol wonen met grote K in Kortrijk 3 Min leestijdLuxevastgoed

Kortrijk is een grootstad met diverse troeven. Het is een stad die een groot aanbod heeft aan onderwijs en werkgelegenheid. Met zijn vele winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, en hotels is het ook een toeristische trekpleister. De Franse stad Rijsel is bovendien op slechts 25 km verwijderd.

Kortrijk te bezichtigen

Ondanks verschillende verwoestingen die zijn geschiedenis kent, is het historische centrum van Kortrijk vrij goed bewaard gebleven. De stad telt verschillende beschermde monumenten en gebouwen. Er zijn bezienswaardigheden zoals de bijzondere plaats het Begijnhof St. Elisabeth, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de pittoreske huisjes aan het Baggaertshof, het impressionante stadhuis met Gotische en Renaissance elementen, de herkenbare Artillery toren, het grote O.L.-Vrouwhospitaal dat hoorde tot één van de bekendste ziekenhuizen van Europa, de opmerkelijke Groeningepoort en het Groeninge Monument.

Andere bezienswaardigheden zijn de internationale rozentuin, de fontein De Golf op het Schouwburgplein, het natuurgebied De Kleiputten, en verschillende windmolens. Eén van de meest geliefde en gefotografeerde plaatsjes zijn de Broeltorens die dateren uit de middeleeuwen.

Kortrijk, een kunstige stad

De stadsschouwburg verdient niet alleen een vermelding voor de mooie architectuur, maar ook vanwege het ruime hedendaagse theateraanbod. Daarnaast zijn er nog een cultuurcentrum, een stadsschouwburg, verschillende theaters en concertzalen, bioscopen, het Buda Kunstencentrum en diverse musea.

Kortrijk 1302 is een interactief en multimediaal museum over de guldensporenslag die dateert van 11 juli 1302 en plaats vond op het Groeningeslagveld. Het Broelmuseum stelt steeds verschillende collecties ten toon, en in Texture ontdek je het belang van de linnenindustrie voor de stad en zijn rijke vlasgeschiedenis.

Op stap in Kortrijk

Het winkelaanbod is op zijn zachtst uit te drukken ruim te noemen, met een prominente plaats voor het shoppingcenter K. In de Burgemeester Reynaertstraat zijn diverse cafés en eetgelegenheden gevestigd. Ook de omgeving rond het Buda-eiland is gekend als uitgangsbuurt waar zowel cafés, bistro’s, en de Budascoop gelegen zijn.

Opmerkelijk is ook het leuke caféetje “de Dingen” dat de ideale plaats is om rustig te lezen of om mensen te ontmoeten. Het gezellige plaatsje geeft een huiselijk gevoel, waar de kat des huizes vrolijk spint en je gezellig samen een biertje drinkt.

Kortrijk investeert

Kortrijk kende de voorbije decennia verschillende ingrijpende stadsvernieuwingsprojecten. De stad ligt langs de rivier de Leie die van economisch belang is geweest voor de stad. Met de Leiewerken werd de rivier uitgediept en verbreed, en werden zeven nieuwe bruggen gebouwd. In het centrum van de stad gaat de Leie zich splitsen en vervolgens terug samenkomen. Zo is een eiland ontstaan die het Buda-eiland genoemd wordt. Ook het winkelcentrum K en de heraanleg van openbare ruimte zorgden mee voor een grote bedrijvigheid.

Kortrijk, wandel- en winkelstad

Je verplaatsen in Kortrijk kan je uiteraard met de wagen. Maar met verschillende autovrijezones en randparkings, wordt de aanwezigheid van auto’s zoveel mogelijk beperkt. Kortrijk wil een aangename wandel- en winkelstad zijn. Er zijn verschillende andere manieren om zich te verplaatsen. Zoals met de fiets, de bus of zelfs de boot waarvoor verschillende diensten te vinden zijn.

Genieten van Kortrijk lang de Leie

De Leie is zeker een bezoekje waard in de zomer wanneer er verschillende boottochten op georganiseerd worden. Langs de Leieboorden zijn verschillende vernieuwde wandel- en fietspaden te ontdekken voor een aangename ontspannen ervaring. Daarnaast kan je ontspannen in de natuur in de verschillende mooie parken in de stad, of zijn er ook gelegenheden te vinden voor spa en wellness.

Wonen in Kortrijk

Kortrijk of Courtrai in het Frans, is een stad met veel troeven om er te wonen. Het familiebedrijf Woningbouw Vercruysse uit de streek, is gespecialiseerd in privéwoningen sleutel op de deur én toch op maat gemaakt. U kan er terecht voor zowel projectontwikkeling, woningbureau, kopen van een woning, nieuwbouw, verbouwingen, en betonbouw. 

Neem alvast een kijkje naar de instapklare stijlvolle Residentie Rozenkrans. Een luxueus appartement heeft er een woonoppervlakte van 300 m², 3 slaapkamers, 3 badkamers, een garage, een haardvuur, en een aanlegsteiger met open zicht op de Leie. Verdere troeven zijn de tijdloze inrichting, toegang vanuit elke slaapkamer naar de privétuin, en een wijnkelder met massief eiken legplanken. 

Of bekijk alvast ons ruime aanbod prestigieus vastgoed in Kortrijk op Luxevastgoed. 

Kortrijk-large.jpg