Op weg naar een nieuwe geslaagde Zoute Grand Prix 3 Min leestijdLuxevastgoed

Van 8 tot en met 11 oktober weerklinkt in de mondaine badplaats Knokke opnieuw het brullende geluid van atmosferische V8- en V12-motoren. Dan is het weer tijd voor de Zoute Grand Prix, het exclusieve evenement voor autoliefhebbers dat internationale uitstraling geniet.

Het jaarlijkse evenement voor de liefhebbers van exclusieve en klassieke wagens is reeds aan haar zesde editie toe. Initiatiefnemers zijn Philippe Van de Ryse, Filip Bourgoo en David Bourgoo. Organisatoren Zoute Events bvba en de Zoute Automobile Club vzw creëren met het prestigieus society event een unieke ontmoetingsmoment voor autoliefhebbers van de meest luxueuze automerken. De Zoute GP is het uitgelezen moment om de meest waardevolle oldtimers en hedendaagse droomauto’s te bewonderen. Het evenement omvat een waar classic car racetrack met eigen rally, een concours d’élégance en een veiling.

Nieuwste automodellen te ontdekken op TOP MARQUES

Op verschillende podia in de Kustlaan en op de expo op de Zeedijk etaleren 14 luxe automerken gedurende het hele event hun nieuwste modellen. Te bewonderen topmerken zijn Jaguar, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Lamborghini, Audi, Ferrari, Bentley, Alfa Romeo, Rolls-Royce, Land Rover, McLaren, Tesla en BMW.

ZOUTE RALLY, de oldtimerwedstrijd tegen de klok

De Zoute Rally brengt verschillende klassieke oldtimers naar Knokke-Heist. Snelheid en RT’s zijn de belangrijkste termen van de rally waaraan enkel wagens deelnemen die dateren tussen 1920 en 1965. Op vrijdag is het tussen 15u en 18u tijd voor de Flying 1/4 Mile, het snelheidsonderdeel van de rally. De Zoute Rally brengt de geslaagde afsluiter van het rallyseizoen.

Enkel de mooiste oldtimers op de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE

Op de elegantiewedstrijd die doorgaat op 10 en 11 oktober worden legendarische wagens gekeurd door een internationale jury van experts. De wedstrijd gaat door in het groene decor van de Approach Golf, waarna de wagens gereden worden naar de jurering aan de Royal Zoute Golf Club. Het evenement wordt gehost door hoofdsponsor Bank Degroof.

ZOUTE SALE in samenwerking met het gerenommeerde Bonhams

Op 8 en 9 oktober gaat de exclusieve veiling van de meest prachtige oldtimers door op het Albertplein. Deze verloopt opnieuw onder leiding van het Britse veilinghuis Bonhams. Er zullen 45 wagens aangeboden worden waaronder een Jaguar E-type series 1 uit 1961. De oldtimers zijn er te bezichtigen tussen 10u en 17u.

ZOUTE GT TOUR, waar oldtimers en hedendaagse sportwagens samenkomen

Op de ZOUTE GT TOUR leggen verschillende blitse wagens jonger dan 20 jaar een parcours af met verschillende technische proeven en snelheidsproeven. Deze gaat door op 11 oktober met de Zeedijk als start- en eindplaats. Het wordt een unieke bijeenkomst van oldtimers met hedendaagse sportwagens. De rit wordt georganiseerd in samenwerking met de Royal Automobiel Club.

Beperkte uitgave van exclusieve Lebeau-Courally horloge

Voor de gelegenheid brengt hoofdsponsor Lebeau-Courally opnieuw een unieke horloge uit in een gelimiteerde oplage. Het horloge brengt eerbetoon aan de talenten en inzichten van professionele racepiloten en aan de avontuurlijke spirit van wereldbekende autolegendes. De hedendaagse chronograaf met vintage look is ontworpen door het Parijse Elie Bleu en is geïnspireerd op het dashboard, chroom en leder van de klassieke sportwagen. De horlogebodem is transparant en geeft zicht op de bewegende rotor in de vorm van een half stuurwiel. 

ZouteGrandPrixZouteRally.jpg