De luxe en flexibiliteit van een loft 3 Min leestijdLuxevastgoed

Trendy wonen in een modieuze omgeving voor een inspirerend verblijf. Lofts zijn zeer gewild en hun prijskaartje is om verschillende redenen beduidend hoger dan dat van appartementen.

Luxueus wonen in een oude fabriek

De populariteit van lofts blijft stijgen, waardoor de benaming ook steeds vaker gebruikt wordt. Originele lofts zijn eigenlijk luxueuze bewoonbare ruimtes gelegen in gerenoveerde fabrieksgebouwen. Soms spreekt men echter ook reeds van een loft bij een ruim appartement die beschikt over grote open ruimtes, grote ramen, karakteristieke uitstraling, en die gelegen is in een stedelijke omgeving.

Loftwoningen beschikken meestal over hoge plafonds zoals oorspronkelijk voorzien in fabrieken. Vaak is de voormalige functie van het gebouw nog zichtbaar. Doorgaans zijn er ook grote raampartijen die voor een uitzonderlijke lichtinval en uitzicht zorgen. Lofts hebben meestal een modern, soms wat speels design, en een luxueuze uitstraling. Er is een maximum aan comfort aanwezig, ze hebben een efficiënte indeling, en ze zijn doorgaans voorzien van een eigen parkeerplaats.

De flexibiliteit van een loft

Lofts zijn eenvoudig opnieuw in te delen en zijn flexibel. Hierdoor kunnen ze ook eenvoudig verschillende functies toegewezen krijgen. Ze zijn zowel populair als luxueuze woonplaats, maar ook als stijlvolle vergaderzaal, als werkruimte in een informele omgeving, als fraaie verblijfplaats op hotel of in een bed and breakfast, als smaakvolle eetruimte voor een verfijnd diner op restaurant, als ultieme ontspanningsruimte voor een wellness, en als modieuze zaal voor diverse evenementen.

Lofts kennen groeiende populariteit  

Het concept van een loft kent zijn originele ontstaan bij kunstenaars die de open ruimtes goed konden gebruiken voor hun werken. Reeds in de jaren ’70 werden in New York voor het eerst bedrijfsruimtes omgebouwd tot woonruimtes. In de jaren ’80 werd de techniek steeds vaker toegepast, en de voorbije jaren werd dit echt populair.

Lofts zijn bovenal gewild door jonge hoogopgeleiden zonder kinderen. Mede door de invloed van Amerikaanse televisieseries is het leven in lofts zeer populair geworden onder hen. Eén van de belangrijkste redenen waarom men kiest voor een loft is nabijheid van de stad en het werk. Ook bij actieve vijftigers zijn deze luxueuze stedelijke woontypes heel geliefd.

Ruimtelijk leven in een loft

Wonen in een loft, is eigenlijk wonen in één grote open ruimte, getypeerd door hoge plafonds, grote ramen, en ruimtes die in elkaar vloeien. In een loft heerst een open sfeer, en de open ruimtes zorgen voor een groot gevoel van vrijheid. Daarnaast heeft een loft een industrieel en hip karakter.

Veelal is een loft gelegen nabij het centrum van een stad. En daar waar fabrieken omgebouwd werden tot lofts, is ook een merkbare groei aan cultureel leven. Zo zijn lofts gelegen in een bruisende omgeving, en zijn ze omringd door de levendigheid en bedrijvigheid die er heerst. Toffe evenementen en terrasjes zijn steeds dichtbij, wat er mede voor zorgt dat ze heel gegeerd zijn.

Een loft met modern design

Een loft heeft doorgaans een open en industriële uitstraling. In een loft zorgen de hoge plafonds en de grote ramen voor een geweldige lichtinval. Welke stijl je loft uiteindelijk uitstraalt, bepaal je helemaal zelf. Maar vaak wordt gekozen voor een modern design, en voor een zwart-wit combinatie voor een moderne strakke look.

Luxe in een residentiële loft

Lofts hebben meestal een luxueuze uitstraling, zo zijn er ook exclusieve exemplaren te vinden. De prijzen van lofts zijn dan ook vaak in de duurdere klasse gelegen. Voor een luxueuze afwerking kan gekozen worden voor een keuken met ziteiland, een badruimte met regendouche en duobad, een lounge, een sauna, een slaapruimte met boxspring, en een bioscoopruimte. Ligging is altijd een belangrijke waarde bepaler, en dat is bij een loft niet anders. Denk hierbij maar aan een loft gelegen langs het water.

Bekijk het exclusieve aanbod op Luxevastgoed en ontdek er de loft die helemaal voldoet aan jouw wensen. 

de-luxe-en-flexibiliteit-van-een-loft.jpg