Rijkelijk genieten in Toscane 3 Min leestijdLuxevastgoed

De zomer gaat steeds te snel voorbij, maar heeft haar einde nog niet bereikt. En voor wie ze toch nog wat langer mag duren, trekt richting Italië. Waar de zon altijd net iets warmer en langer schijnt. Met Toscane als één van de meest geliefde vakantiebestemmingen.

Toscane, een goddelijke vakantiebestemming

Gelegen in het westen van de laars van Italië, is Toscane ongeveer 1/13e van de totale oppervlakte van het land groot. De meeste gekende toeristische trekpleisters zijn er de steden Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano, Cortona, Volterra en Siena.

Een vakantie in Toscane is altijd een beetje feest. Toscane wordt dan ook door de Italianen zelf “het goddelijke land” genoemd. Het is de gedroomde vakantiebestemming voor wie houdt van terrasjes, lekker Italiaans eten, kunst, cultuur en natuur. Het is er altijd genieten van een zacht klimaat, en het is er heerlijk ontspannen op de prachtige stranden.

Ontmoetingen met kunst en cultuur

De middeleeuwse stadjes in Toscane zijn een rijkdom aan cultuur. In Florence wordt je overspoeld door de meesterwerken van Michelangelo. Zijn vele schilderijen, beelden en bouwwerken zijn er getuige van zijn veelzijdigheid. De grote kunstenaar werd er naar zijn wens ook begraven.

In de zomer is Toscane nog zoveel aantrekkelijker met de vele festivals in de dorpjes. De streek kent verschillende traditionele evenementen. Zo zijn er in Siena paardenraces waarbij paarden van tien verschillende wijken rond het plein Piazza del Campo rennen.

Toscane is ook ongerepte natuur

Wie Toscane bezoekt, doet dat ook voor haar prachtige natuur. Zonnebloemen, wijnranken, olijfbomen, en heuvels vol groene cipressen, je vindt het er allemaal. Er zijn verschillende natuurparken gelegen, waaronder het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano. Vanop de groene heuvels zijn schitterende verzichten te aanschouwen. Verder zijn er ook twee wondermooie natuurgebieden gelegen en beschermd door het Wereld Natuur Fonds. De eilandengroep de Toscaanse Archipel zijn gelegen in de Tyrreense Zee. Deze zijn intussen ook beschermd natuurgebied.

Welness in Toscane

Midden in al die mooie natuur vind je ook heerlijke thermaalbaden. Verpozen in het warme water is pure verwennerij. De prachtige spa’s zijn vaak gelegen midden in de ongerepte natuur. Deze zijn onder andere te vinden in Saturnia, San Filippo, Montecatini Terme, Terme di Petriolo. Uitspringers zijn gelegen in Monsummano Terme, waar je in de Grotta Giusti Spa na een verblijf in “het paradijs”, “het vagevuur”, en “de hel” als herboren terugkomt. Maar ook in Bagno Vignoni waar het dorpsplein bestaat uit een lang rechthoekig bad. De vulkanische ondergrond zorgt er voor een natuurlijke warmte. Een ultieme ontspannen vakantie is verzekerd.

Het goede Italiaanse leven

Italië is ook genieten van spijs en drank. Lokale lekkernijen zijn gevulde vis met brood of aardappelen, plat brood gegaard op terracotta potten, lokale soepen, hazelnoten, gegrilde biefstukken, bereidingen met wild zwijn, en champignons. Een Italiaans ijsje mag er uiteraard ook niet aan ontbreken. Daarvoor kan je in de verschillende ijssalons in de stad terecht.

Bovenal staat de regio gekend als een uitstekende wijstreek. Ze is agrarisch en wordt getypeerd door de vele boerderijen. Bekende wijnen uit de streek zijn Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Duurdere wijnen zoals Tignanello, Sassicaia, en Ornellaia worden er gemaakt volgens nieuwe principes. Niet te missen degustaties voor zowel de wijnliefhebber als de levensgenieter.  

rijkelijk-genieten-in-toscane.jpg