De vaste waarde van vastgoed in Brussel 2 Min leestijdLuxevastgoed

De waarde van vastgoed in België kende de voorbij jaren eens sterke stijging. Naar trouwe gewoonte blijft vastgoed in België het duurst in Brussel en haar randgemeentes. Dat blijkt ook uit de jongste cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie. In Vlaanderen is de provincie Vlaams-Brabant duurst om te wonen, terwijl Limburg dan weer de goedkoopste is.

Waardevol vastgoed in en rond Brussel

De prijzigste woonhuizen zijn gelegen in Brussel en haar omliggende gemeentes als Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Elsene, Sint-Lambrecht-Woluwe, Etterbeek, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Kraainem. Maar ook gemeentes als Wezembeek-Oppem en Chaumont-Gistoux horen tot de top 10. Woningen zijn in het algemeen goedkoper in Wallonië, en dat is reeds voelbaar in de gemeentes die de grens met Wallonië naderen.

Wanneer we kijken naar villa’s zijn de duurste exemplaren te vinden in Knokke-Heist, Ukkel, Sint-Pieters-Woluwe, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Vorst, Kraainem, Sint-Genesius-Rode, Lasne, en Wemmel. Sint-Martens-Latem valt hierbij net buiten de top 10 van duurste gemeentes voor een villa. De duurste appartementen ten slotte zijn gelegen in rijke gemeentes als Sint-Martens-Latem en Knokke-Heist. Maar ook in Lasne, Waterloo, Schilde, Sint-Pieters-Woluwe, Chaumont-Gistoux, Terhulpen, Keerbergen, en Wijnegem.

De opportuniteiten van Brussel

Als hoofdstad van België en Europa heeft Brussel veel troeven te bieden. Er heerst een internationale sfeer. Bovendien is Brussel tweetalig, en is het de grootste stad van de Benelux. Zowel het historische centrum, als de plaatsen Laken, Haren, Neder-Over-Heembeek, en de Europese wijk maken er deel van uit. De stad omvat ook verschillende wijken waarvan de bekendste het centrum zelf, de Koningswijk, de Marollen, en de Zennewijk.

In Brussel zijn verschillende bezienswaardigheden gelegen, en gaan regelmatig verschillende belangrijke evenementen door. Het openbaarvervoer is er zeer uitgebreid met zowel metro, trams, en bussen. Brussel is een fantastische stad met veel opportuniteiten als zowel woon- als werkstad. De stad is uitstekend geschikt voor de ontwikkeling van verschillende activiteiten. Dat zorgt voor verschillende interessante vastgoedtransacties, en de aanwezigheid van diverse luxueuze woningen.

Vastgoed in Brussel, een renderende investering

Verdere troeven van Brussel zijn onder andere dat vastgoed er ideaal gelegen is voor Eurocraten. Interessante zijn dan ook de beleggingsappartementen in de buurt van het Europees kwartier. Ander interessant vastgoed is gelegen in het historische centrum van de stad, bijvoorbeeld met zicht over de Grote Markt. Vastgoed in en rond Brussel blijft het jaar na jaar goed doen. Zelfs verouderde appartementen en woningen blijven veranderen van eigenaar. Vastgoed is er aantrekkelijk dicht gelegen bij de plaats waar men zich professioneel kan ontplooien.

Marktleider op gebied van vastgoed in de regio blijft reeds jarenlang Ukkel. De prijzen voor bouwgrond zijn er sterk gestegen. De  prijzen gaan er gemakkelijk boven de 500 euro per vierkante meter bouwgrond. Dat maakt de bouwgronden voornamelijk interessant voor investeerders en projectontwikkelaars. Investeren in vastgoed in Brussel biedt zekerheid, en het kopen van een woning in Brussel blijft dus een rendabele, veilige, en dus ook verstandige investering.

Neem alvast een kijkje naar het interessante aanbod immo Brussel bij Luxevastgoed. 

VastgoedBrussel.jpg