Brugge blijft boeien 3 Min leestijdLuxevastgoed

Brugge is een historische stad die nooit gaat vervelen, en zelfs haar bewoners kan blijven verrassen. Met haar vele bezienswaardigheden, markten, musea, en oneindig grote aanbod aan cultuur en evenementen, valt er voor iedereen wel wat te beleven.

Bezienswaardigheden in Brugge 

Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Beide worden dan ook gekoppeld aan romantiek. Daar hoort uiteraard een foto aan een brugje bij, en dat moet dan wel de Minnewaterbrug zijn. Volgens de legende zullen koppeltjes er eeuwige liefde kennen. Duizenden koppeltjes hebben ook reeds een foto samen aan de Rozenhoedkaai. De plek aan het water heeft dan ook steeds iets magisch, ongeacht overdag of ’s avonds, zomer of winter.

Het grote culturele aanbod wordt omringd door het groen van de Brugse Vesten. Wie Brugge te voet verkent, kuiert vast langs de vele reien, met de Groenerei zeker niet te vergeten. Het is er heel aangenaam vertoeven langs het water in de nabijheid van de windmolens, waaronder de Sint-Janshuismolen. De windmolen “De Nieuwe Papegaai” deed dienst als oliemolen. En zelfs het centrum van Brugge weet te verrassen met rustige groene parkplaatsjes. Zo is het Koninging Astridpark opgefleurd met een kleurrijke romantische kiosk en een vijver met fontein.

Niet te missen zijn ook het Gruuthusepaleis aan de Brugse reien met het Gruuthuse Binnenhof. Verder is de kloostertuin en museum van het begijnhof een bezoekje waard. In het Begijnhof woonden lang begijnen,  maar nu nog religieuzen van de Orde van Sint-Benedictus. De Bonifaciusbrug en het Arentshof weten menigeen te boeien met hun grote historische waarde. En het Jan van Eyckplein verwijst niet alleen naar de beroemde schilder van weleer, maar het plein deed vroeger dienst als de oude haven van Brugge waar alle goederen geladen en gelost werden. Men kan er bovendien het Tolhuis bewonderen, evenals de Poortersloge, en het Pijndershuis.

Tussen de Markt en de Burg vindt men dan weer tal van restaurants in intieme sfeer op het Huidenvettersplein. Andere niet te missen bezienswaardigheden zijn het Belfort, het stadhuis van Brugge dat bij de oudste stadhuizen van België hoort, de Poortersloge waar in de middeleeuwen rijke Brugse poorteres samen kwamen, de Godshuizen, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekerk,en de Basiliek van het Heilige Bloed. Daarnaast hoort ook de Heilige Bloedprocessie die elk jaar plaatsvindt in mei tot het Brugse erfgoed. En uiteraard niet te vergeten de vele kantwinkeltjes en het Kantcentrum die alle kantgeheimen blootlegt.

Kuieren over charmante Brugse markten

Wie houdt van markten moet in Brugge zijn. Zo zijn er diverse markten op zaterdag, waaronder op ’t Zand, Vrijdagmarkt, Beursplein, en Hauwerstraat. Op woensdag worden op de Markt etenswaren, groenten en fruit, en bloemen en planten verkocht. Op zaterdag en zondag is er van in maart tot in november folklorenmarkt langs de Dijver en op de Vismarkt. Er zijn dan tal van streekgebonden zelfvervaardigde folklorische producten te vinden. En op de Vismarkt kan men ook bijna elke dag terecht, behalve op zondag en maandag, voor de verste vis, schaal- en schelpdieren. Verse producten worden gegarandeerd.

Brugse musea om te ontdekken

Met haar grote verscheidenheid in aanbod, weten de musea van Brugge iedereen te bekoren. Het Groeningemuseum hoort vast tot de bekendste Brugse musea. Het geeft  een overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst, met de Vlaamse primitieven als hoogtepunt. Maar in de verschillende musea is er even goed aandacht voor hedendaagse kunstvormen. Zelfs archeologische ontdekkingen komen aan bod.

Literatuur en cultuur in overvloed

Ook wie houdt van lezen wordt in Brugge verwent. De meest gekende bibliotheek van Brugge is vast de Biekorf. Maar Brugge heeft nog tal van kleinere bibliotheken te bieden. Voor wie houdt van cultuur is het nieuwe concertgebouw van Brugge een absolute aanrader. Het artistieke aanbod varieert er in tal van disciplines. Het biedt een platform voor diverse muziek, dans, en andere podiumkunsten. Evengoed is er aandacht voor geluidskunst op zich, en beeldende kunst. Het diverse aanbod is afgestemd op diverse doelgroepen en biedt zo kunst aan voor iedereen.

Ga zeker eens kijken naar ons verrassende aanbod aan waardevolle vastgoed in Immo Brugge, en kies er voor om historisch te wonen in Brugge

Brugge-blijft-boeien.jpg