Tentoonstelling HORIZON 8300 – Bouwwonderen in Knokke-Heist 3 Min leestijdLuxevastgoed

Nog tot 11 januari 2015 loopt dagelijks de tentoonstelling HORIZON 8300 – Bouwwonderen in Knokke-Heist in het Cultureel Centrum De Scharpoord in Knokke, en dat van 10u tot 19u. Een niet te missen event voor wie houdt van architecturale meerwaarde, waarin zorg voor de leefomgeving gecombineerd wordt met esthetiek.

Musschoot en Moor geven HORIZON 8300 vorm

De tentoonstelling HORIZON 8300 is reeds aan haar derde editie toe, en werd vormgegeven door interieurarchitecten Lieven Musschoot en Cas Moor. De gebruikte kleuren wit en zwart laten de plannen, foto’s, en maquettes optimaal tot hun recht komen, en zijn meteen ook een verwijzing naar het werk van Lieven Musschoot.

Bovendien wordt de tentoonstelling geanimeerd met diverse gespreksavonden, waarvan sommige ook gratis bij te wonen zijn. Zo komt men woensdagavond 7/1/15 om 19u30 bijvoorbeeld meer te weten over het werk van Lieven Musschoot, en de producten van Caradec, De Coene, de Zetel, Zumi lighting, Mosa tegels en Mona Visa. Met zijn eigen studiebureau heeft Lieven al heel wat knappe projecten uitgewerkt, waaronder bar- en restaurant Pure C, en eethuis Tête Pressée.

Groene bouwplannen van de gemeente Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist heeft tal van ambitieuze bouwplannen klaarliggen die binnenkort uitgevoerd worden. Deze stedenbouwkundige projecten van de gemeente worden tentoongesteld op HORIZON 8300. Het Maes en Boereboomplein in Heist wordt volledig vernieuwd door het prestigieuze Jacob + Mac Farlane bureau. Ook het Heldenplein ondergaat een metamorfose in de handen van Neutelings Riedijk Architects.

Met deze vernieuwingen wordt Heist nog meer een aangename deelgemeente die leeft, en meegaat met de toekomstige tijd. Het belang van de aanwezigheid van groen wordt benadrukt door te investeren in Willemspark en Oostwinkel. Deze worden prachtige ontmoetingsplaatsen voor alle leeftijden waar men sport en spel ten volle kan beleven midden in de natuur. Dinsdagavond 2/12/14 komt het Engelstalige toonaangevende bureau Jakob + MacFarlane haar projecten toelichten om 19u30.

Maar de gemeente heeft met haar bouwplannen ook aandacht voor haar leefomgeving en de kwaliteit van leven. Tussen Westkapelle en Knokke komt een ware evenementensite met randparking. Daarnaast staan er nog enkele projecten op de agenda, waaronder een trainings- en opleidingscentrum van Club Brugge, de uitbreiding van het bedrijventerrein ’t Walletje en de begraafplaats, een nieuw veiligheidsgebouw voor de politie en brandweer. De A11 en de Natiënlaan worden dan weer omgetoverd tot een groene boulevard. Dinsdagavond 25/11/14 komt de Gemeente Knokke-Heist samen met de Provincie West-Vlaanderen hun plannen toelichten om 19u30.

Dat de gemeente aandacht heeft voor ecologie wordt nog op diverse wijzen duidelijk. Zo voorzag de gemeente reeds kleurrijke bloemenweides die de biodiversiteit versterken, en besteedde ze steeds meer aandacht aan de bijenpopulatie. Met het huidige project BeeOdiversity vloeien beide projecten samen tot een verder uitgewerkt verhaal. Het project is genaamd naar het gelijknamige bedrijf onder leiding van Dr. Bach Kim Nguyen, waar mee samengewerkt wordt. Woensdagavond 3/12/14 wordt het project om 19u30 verder toegelicht.

Privéwoningen in de kijker bij bouwwonderen in Knokke-Heist 

Daarnaast is er op de tentoonstelling HORIZON 8300 ook ruimte voor indrukwekkende privéprojecten in de gemeente. En wat is er nu leuker dan een blik te krijgen in enkele unieke woningen, en zo inspiratie op te doen. Daarom komen ook enkele heuse bouwparels aan bod van verschillende opdrachtgevers en architecten. Onder hen projecten van Stefan Kips en Patrick Chielens, Govaert & Vanhoutte architects,Vincent Van Duysen, Delmulle Delmulle Architecten, CONIX RDBM Architects, Robbrecht en Daem architecten. Deze kwalitatieve projecten worden zowel gekenmerkt door hun complexiteit als eenvoud.

Daarnaast is er een wisselwerking tussen deze projecten en de algemene landschapsvorming van de gemeente Knokke-Heist. Zo komt ook aan bod hoe deze eigenzinnige creatieve projecten ook kunnen aansluiten bij de toekomstperspectieven van de gemeente, en hoe deze er het landschap mee kunnen vernieuwen. Dinsdagavond 18/11/14 komen architecten Paul Robbrechts en Vincent Van Duysen spreken om 19u30. 

Casino-Knokke.jpg