Luxueus wonen in Wilrijk 4 Min leestijdLuxevastgoed

Op gebied van vastgoed heeft de standingvolle omgeving van Wilrijk veel te bieden. U vindt er niet alleen grote percelen en statige gebouwen. Het is er ook gewoon heel aangenaam vertoeven.

Residentieel wonen nabij Antwerpen

In de luxueuze regio in Wilrijk zijn prachtige straten en lanen gelegen met immense percelen van minstens 1000 m2. Parkwijk Den Brandt is een statig villapark dat in 2013 nog vernieuwd werd. Het omvat prachtige lanen met magnifieke landhuizen en herenwoningen.

De Eglantierlaan wordt er algemeen beschouwd als de één van de mooiste straten van Wilrijk. De laan kent haar ontstaan in de verbinding tussen de Groenenborgerlaan en de Berkenlaan, en is meer dan honderd jaar oud. Er zijn intussen zelfs boeken gewijd aan de rijke geschiedenis van één van de weinige Antwerpse straten die haar originele staat behouden heeft. De prestigieuze laan wordt gekenmerkt door haar statige herenhuizen.

De residentiële wijk is centraal gelegen op fietsafstand tot het stadscentrum. Bovendien biedt de omgeving goede verbindingen aangezien ze perfect gelegen is nabij de invalswegen van de A12 en de autosnelwegen. Even geleden werden ook de kruispunten er grondig vernieuwd waardoor de verkeersveiligheid verzekerd wordt. In de nabijheid liggen ook heel wat ziekenhuizen waaronder het Middelheimziekenhuis, het Sint-Augustinusziekenhuis en het UZ Edegem.

Vastgoed met culturele meerwaarde 

De parkwijk kent er een rijke geschiedenis als “Le Nouveau Parc”. Er zijn tal van woningen te vinden die architecturale meerwaarde te bieden hebben. Onder hen zelfs gebouwen die erkend zijn als onroerend erfgoed. Er zijn gebouwen in beaux-artsstijl, en die dateren uit het interbellum. 

De vastgoedmaatschappij Société Foncière du Nouveau Parc stond in voor het beheer van Résidence du Nouveau Parc. Het omvat verschillende percelen die werden verkaveld. Résidence du Nouveau Parc werd één van de laatste gezamenlijke ontwerpen van Joseph Hertogs en Gerard De Ridder. De Ridder zorgde ook voor de omheining van het Acaciahof, de uitbreiding van het koetshuis, en de wintertuin aan het kasteel. Op gebied van typologie en plattegrond is Résidence du Nouveau Parc verwant met de sobere art-decostijl.

Liefdevol omringd door groen

De lanen liggen in een parkrijke omgeving en zijn omringd door groen. De vroegere Nachtegalendreef heet nu de Beukenlaan. Deze was vroeger gekend en bezongen als druk ontmoetingspunt voor vele verliefde stelletjes. Het Den Brandt Park en het nabijgelegen Nachtegalenpark, Middelheim, Vogelenzang, en Hortiflora, behoren tot de groene long van Antwerpen. Deze omvat meerdere aan elkaar grenzende parken gelegen in het zuiden van Antwerpen. Het gebied telt maar liefst 90 hectare en werd aangelegd rond een kasteel. Het kasteel Den Brandt werd in 1789 door de familie Della Faille de Waerloos gebouwd. In 1910 kwam het na verkoop in handen van de familie Kreglinger, en is sinds de jaren 60 van Stad Antwerpen. Het heeft een fraaie Franse voortuin, en een impressionante aangelegde Engelse achtertuin met grachten en vijvers.

Een residentiële wijk die bruist

Er is altijd wel iets te beleven in de omgeving. Wegens succes en uitbreiding verhuisde het gekende evenement Jazz Middelheim van het Middelheimpark naar het Park Den Brandt. Het jaarlijkse jazzfestival gaat door in augustus, en is een niet te missen event voor liefhebbers van jazzconcerten en jamsessies.  Maar intussen ook voor al wie houdt van een breed cultureel familiefeest.

Tennisclub Den Brandt zorgt dan weer voor het ideale recreatie aanbod in de streek. Alle leeftijden kunnen er terecht om een balletje te slaan. Ervaren gediplomeerde tennissers staan er voor iedereen klaar om met aangepaste lessen iedereen te leren tennissen. En voor zij die er echt voor willen gaan is er zelfs een clubkampioenschap. Wie het liever met meer geduld wil aanpakken, kan dan weer terecht in de minigolf gelegen tussen het Nachtegalenpark en het Park Den Brandt.

Met een verfijnd aanbod aan restaurants kan men in de streek ook heerlijk dineren. En plaatsjes als de Melkerij en Dikke Mee bieden er een ruim aanbod aan gezellige terrasjes. Het restaurant Danieli Il Divino, midden in het park met ingang in de Beukenlaan, is er al jaren een vaste waarde en door iedereen gekend.

Kunst in het park

Het Middelheim openluchtmuseum omvat een beeldenpark van 30 hectare in het park Middelheim nabij het Nachtegalenpark. Het beeldenpark kent haar ontstaan uit de Biënnale Middelheim die begin de jaren 50 ontstond. Om deze uit te breiden ontstond de beeldentuin die intussen wel 200 beelden telt.

De indrukwekkende bestaande collectie wordt er regelmatig aangevuld nieuwe werken. Deze biedt een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. Sinds dit jaar is er onder andere het werk “Raised elevation” te bezichtigen van Leon Vranken.

Met de recente toevoeging van de plantentuin Hortiflora wordt het Middelheim verbonden met het Nachtegalenpark. Hierin vindt men ook het nieuwe tentoonstellingsgebouw Het Huis van de hand van architect Paul Robbrecht. Het paviljoen is een halfopen kleinere ruimte waarin verschillende tijdelijke kunstwerken kunnen bewonderd worden.

Las Immobiliën en Quest hebben u een interessant vastgoedaanbod te bieden in deze residentiële omgeving.

Fotografie: Jan Van Der Heyden I Frame24

Luxueus-wonen-in-wilrijk.jpg