Wat is de gerealiseerde meerwaarde van vastgoed 2 Min leestijdLuxevastgoed

Voor velen is vastgoed de beste belegging die ze ooit deden. Een doorsnee gezin kan met hun beroepsinkomen en met flink sparen onmogelijk hetzelfde vergaren als wat hun vastgoed opbrengt. Wie tien jaar geleden investeerde in vastgoed kan rekenen op een enorme winst op zijn spaarkapitaal. Investeren in vastgoed blijft dus een goede overweging.

Winst gegarandeerd 

Het verschil tussen de verkoopprijs en de aankoopprijs van uw vastgoed is de gerealiseerde winst of de meerwaarde aan uw vastgoed. De waarde van vastgoed blijft jaar na jaar stijgen waardoor deze steeds aan hogere prijzen verkocht wordt, en ook de prijsstijgingen blijven aanhouden. Hierdoor is de winst op vastgoed groter dan wat u gemiddeld aan winst kan bereiken op de aandelenmarkt.

Bij het realiseren van deze meerwaarde is het enkel belangrijk om rekening te houden met de bestaande wetten en reglementen, waarbij u er goed aan doet uw net aangekochte vastgoed niet te snel terug te verkopen, zodat u de gerealiseerde winst niet aan de fiscus dient af te geven.

Wegens de inflatie, en door de wet van vraag en aanbod, blijft de waarde van vastgoed toenemen. Het bouwmateriaal wordt elk jaar duurder, waardoor ook jaarlijks de verkoopprijs van vastgoed blijft stijgen. Wegens een blijvende bevolkingstoename, en de evolutie naar meerdere kleinere gezinnen, blijft de vraag naar vastgoed ook een stijging kennen. Vastgoed blijft zo een veilige investering.

Extra winst creëren 

Extra winst op uw vastgoed kan u realiseren door het te renoveren. Financieel interessant is het onder andere ook dat de rente op een lening voor een renovatie van uw woning fiscaal aftrekbaar is. Wanneer u beslist om te renoveren om een meerwaarde te realiseren, houdt u best rekening met enkele zaken:

·         Zo zullen renovaties in een duurdere regio, meer opbrengen dan in een goedkopere.

·         U bespaart best niet op het gebruikte materiaal, of de winst zal geringer zijn.

·         Investeer in een praktische en moderne badkamer en keuken.

·         En besteed voldoende aandacht aan een verzorgde tuin en terras.

Verder is ook de locatie van uw vastgoed zeer belangrijk voor de evolutie in de waarde van uw vastgoedinvestering. Elke locatie vraagt om de juiste projectontwikkeling voor de juiste doelgroep. Bij deze bepaling is het belangrijk om rekening te houden met de bereikbaarheid, toekomstige overheidsinvesteringen, en de werkgelegenheid. Investeren in vastgoed blijft interessant.

Wat-is-de-gerealiseerde-meerwaarde-van-vastgoed.jpg