Trends in tuinmeubilair 4 Min leestijdLuxevastgoed

De vraag en het aanbod aan design tuinmeubilair blijft toenemen. De tuin wordt een extra leefruimte met aandacht voor passend en stijlvol meubilair. Elk jaar duiken dan ook nieuwe trends op in de wereld van de tuindecoratie.

Geef kleur aan je tuin  

De voorbije jaren waren vooral donkere en niet te opvallende kleuren aanwezig. Dat is dit jaar helemaal anders. Het is helemaal in om te kiezen voor frisse kleuren en lichte tinten als heel licht grijs, bluejeans, en cappuccino. Bij teakmeubelen is de greywash afwerking veel gebruikt. Voor zij die durven, kunnen pastel, fluor, en neon kleuren de tuin helemaal opfleuren. Deze felle kleuren vind je terug in zowel het meubilair, als kussens en in accessoires. Maar ook een geschilderde muur in een felle kleur is een optie.

Uitgebreide keuze aan materialen 

Vroeger bestond het aanbod uit tuinmeubilair uit teakhout of plastiek. Vandaag is het aanbod aan materialen al sterk uitgebreid. De tafel in teakhout blijft het wel goed doen, maar wordt nu gecombineerd met retro vintage tuinmeubelen. Het houtaanbod breidde intussen al uit naar teak, iroko, en afromosia. Maar ook bij tuinmeubilair wordt comfort steeds belangrijker. Daarom kiest men steeds vaker voor materialen die weinig onderhoud vragen. Aluminium en keramiek kan je eenvoudig proper maken met gewoon een natte doek. Ook glas, vinyl, en inox worden steeds meer gebruikt. Wie toch tuinmeubilair in teakhout heeft, schaft zich al snel een beschermhoes aan.

Wegens het wisselvallige weer dat bij onze regio gekend is, is er ook veel vraag naar tuinmeubelen in textileen. Deze kunnen tegen een stootje, en zijn tegen diverse weersomstandigheden bestand, want ze bestaan uit polyester met een nylon beschermlaag. Ze kunnen dus het hele jaar buiten blijven staan. Deze trend zet zich ook verder in het textiel aanbod. Zo vind je al poefs en kussens die weerbestendig zijn en gewoon kunnen blijven buiten liggen. Ook de weerbestendige lounge sofa met interieurlook  is immens populair. Daarnaast kiest men voor jarenlang zorgeloos genieten wanneer men gebruik maakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Met een lagere kwaliteit moet men rekening houden met verkleuren, scheuren, of barsten.

Tuinmeubilair in verschillende dimensies 

Bij de eerste zonnestralen denkt iedereen terug aan zijn tuin waar men maar wat graag enkele uurtjes in vertoeft. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het design van tuinmeubilair, waardoor de ontwerpen van bekende architecten steeds aan populariteit winnen. Waar vroeger het tuinmeubilair enkel bestond uit een tafel en stoelen, is er ook een groeiende vraag naar tuindecoratie.

Een loungehoekje, bij voorkeur in riet of rotan blijft populair. Het is het ideale plekje om heerlijk tot rust te komen of gezellig te aperitieven met vrienden. Voor wie er toch ook langer wil kunnen lunchen, bestaat de optie van een hogere salontafel. Tafels en stoelen zijn te vinden in diverse materialen en hoogtes.

Ook variaties van het kampvuur kennen heel wat bijval. Deze bestaan intussen in diverse versies en stijlen waarbij het kampvuur in een salontafel geïntegreerd wordt. Dat is ook het geval voor paradijselijke patio’s, en bartafels en barkrukken. Maar intussen bestaat ook al een heel assortiment aan buitenkeukens en naast de traditionele barbecue, doen pizza ovens het ook bijzonder goed.

Een parasol wordt met een futuristisch ontwerp steeds meer dan gewoon alleen een parasol. De nieuwe parasol bestaat uit baleinen van aluminium, en slingeraandrijving, en stuurstang voor het verstellen van de dakstand. Met dit model moet de stang zelfs niet meer door de tafel, maar kan u optimaal en overal waar gewenst genieten van een aangenaam plekje in de schaduw. De stoffen bieden al bescherming tegen Uv-stralen, en zijn waterafstotend.

Verder staat alles in het teken van ontspanning en genieten van de tuin in de vrijetijd. Een schommelstoel mag hierbij uiteraard niet ontbreken om volop te relaxen. Maar ook dagbedden voor buiten zijn een heuse trend. Ze bestaan in uitgebreide zetelversies, met bijzetstukjes, met overkappingen, als echte bedden, en zelfs als hemelbedden als ultieme verpozing.

Plant je tuin helemaal groen 

Uiteraard kan je tuinmeubilair en decoratie pas tot zijn recht komen omringd door het vele groen. Met een graswand creëer je een groene oase van je terras. Verder kan je de natuur een handje helpen met de aanleg van aparte kruidentuintjes in trendy bakken of hangsystemen. Lavendel blijft intussen één van de meest populaire buitenplanten.

Verlichting als extra troef 

Het kan erg gezellig zijn om tot ’s avonds laat nog in de tuin te vertoeven. Met sfeervolle verlichting wordt het gewoon nog aangenamer. Daarom wordt steeds meer aandacht gegeven aan tuinverlichting. Eén van de verlichtingstrends is de LED verlichting onderaan loungezetels. Maar ook designlampen mogen niet ontbreken in de tuin die tot een volwaardige extra leefruimte wordt gecreëerd. 

DWJ Concept Pools I www.demooistezwembaden.be ©Hilde Verbeke

 

dwj1a2000x800.jpg