Succes van Zoute Grand Prix neemt elk jaar toe 3 Min leestijdLuxevastgoed

Knokke heeft als mondaine badplaats heel wat ervaring in het organiseren van evenementen met internationale uitstraling. Zo vindt er ook de Zoute Grand Prix plaats. Op het glamoureus evenement zijn de meest prestigieuze automerken te spotten.

Evenement voor de luxueuze autoliefhebber 


Op geen betere plaats dan op “Place m’as-tu vu” in Knokke gaat het prestigieus evenement Zoute Grand Prix door. Noteer het weekend van 9 tot en met 12 oktober alvast in uw agenda, want dan zullen er op 13 podia de nieuwste creaties van premium autopartners te aanschouwen zijn. De Zoute Grand Prix is een niet te missen jaarlijks evenement geworden voor de liefhebbers van exclusieve en klassieke wagens. Alleen de meest luxueuze automerken nemen deel aan dit prestigieus society evenement.


Samenwerking met exclusieve automerken 


De Zoute Grand Prix wordt georganiseerd door Zoute Events bvba en de Zoute Automobile Club vzw. Deze heeft als doel om luxueuze autoliefhebbers opportuniteiten te bieden mekaar te ontmoeten en samen te komen. Initiatiefnemers zijn Philippe Van de Ryse, Filip Bourgoo, en David Bourgoo. Partners zijn Aston Martin, Mercedes, Lamborghini, Audi, BMW, Ferrari, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mc Laren, Porsche, Rolls Royce, en Bentley.


Prestigieus programma 


De Zoute Grand Prix is intussen uitgegroeid tot een heus evenement, en zelfs opgesplitst in vijf onderdelen, waaronder de Zoute Top Marques, de Zoute Rally, de Zoute Sale, de Zoute GT Tour, en het Zoute Concours élégance.


Zoute Top Marques 


Op de Zoute Top Marques worden de nieuwste modellen van volgende automerken tentoongesteld: Land Rover, Alfa Romeo, Bentley, Porsche, Mercedes-Benz, Ferrari, Maserati, Mc Laren, Jaguar, Audi, BMW, Rolls-Royce. Deze zijn doorlopend te bezichtigen van donderdag 9 tot zondag 12 oktober.


Zoute Rally 


Oldtimers met een eerste inschrijvingsdatum tussen 1920 en 1965 kunnen vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober deelnemen aan de Zoute Rally, een oldtimerwedstrijd tegen de klok. Langs het parcours zijn enkele uitkijkpunten voorzien waarlangs de deelnemende wagens in actie te bewonderen zijn. Er nemen maar liefst 170 oldtimers deel aan de rit met start en aankomst in het Zoute. 


Zoute Sale by Bonhams 


Voor het eerst zal op vrijdag 11 oktober de autoveiling Zoute Sale plaatsvinden op het evenement. Deze gaat door op vrijdag 10 oktober in de VIP tent aan het Albertplein, in samenwerking met het internationale veilinghuis Bonhams.


Zoute GT Tour 


Voor de jongere exclusieve wagens wordt de Zoute GT Tour georganiseerd op zondag 12 oktober. De rit is enkel voorbehouden aan luxueuze GT wagens die maximum 20 jaar oud zijn. De start en aankomst zijn opnieuw voorzien in het Zoute, waar de wagens vanaf 12 uur verwacht worden op de aankomstplaats. Deze rit is ondanks zijn succes nog maar aan zijn derde editie toe, en wordt georganiseerd in samenwerking met de Royal Automobiel Club.


Zoute Concours d’élégance 


Als afsluiter van het evenement vindt zondag 12 oktober het Concours d’élégance plaats aan de prestigieuze Royal Zoute Golfclub, waarmee ook een wedstrijd gekoppeld is aan het evenement. Slechts een beperkt aantal exclusieve wagens kunnen deelnemen per categorie. De geselecteerde wagens worden beoordeeld door een gerenommeerde internationale vakjury. Na de prijsuitreiking worden de wagens om 16u geshowd op het Albertplein.


Limited edition van exclusieve Lebeau-Courally horloge 


Lebeau-Courally is platinum sponsor geworden van de Zoute Grand Prix. Het merk neemt de Drivers Club voor zijn rekening. Voor deze gelegenheid is een unieke horloge ontworpen dat enkel uitgebracht wordt in een gelimiteerde oplage van slechts 25 exemplaren. De horloge is gebaseerd op Le Baron. Dat is een automatische chronograaf met tachygraaf van het merk. In de wijzerplaat is onder andere het logo van de Zoute Grand Prix verwerkt. Op het luxe evenement Eccentric is het horloge voor het eerst voorgesteld. 

Zoute-grand-prix-2014.jpg