Prestigieus Kings of Golf tornooi 2 Min leestijdLuxevastgoed

Kings of Golf is het golftornooi van het jaar op eigen bodem. Tijdens deze wedstrijd spelen de golfers elk voor een zelf gekozen goed doel. Wegens succes zal het evenement ook dit jaar plaatsvinden op 5 oktober op het prestigieuze golfterrein van de Royal Zoute Golf Club. Vorig jaar was het evenement aan zijn eerste editie toe.

Prestigieus golfterrein van de Royal Zoute Golf Club 

Het evenement Kings of Golf gaat door op de Royal Zoute Golf Club. Het parcours was ontworpen nog voor de Eerste Wereld Oorlog door legendarische golfspeler Harry Colt. Wegens zijn ligging wordt het vaak een uitdagend parcours, vooral als de wind er weer eens opsteekt. Het is het beste Belgische golfparcours gelegen in Knokke.

Sterspelers spotten  

Net als vorig jaar zal de beste Belgische golfer Nicolas Colsaerts ook terug van de partij zijn. Deze topspeler van eigen bodem won tijdens zijn jeugdjaren diverse buitenlandse wedstrijden. Daarna haalde hij een plaats in de top 10 op de Challenge Tour. Het daarop volgende jaar werd hij zelfs 5de bij de Trophée Lancôme in 2003. In 2004 kwalificeerde hij zich voor het Brits Open, en in 2005 werd hij 2de bij het Johnie Walker Championship. Wegens zijn overwinning op Houtrak nam hij ook deel aan de Europese PGA Tour in 2010. Sinds 2011 mag hij als eerste Belg de overwinning op de Europese PGA Tour op zijn naam zetten. In 2012 won hij het wereldkampioenschap matchplay en ontving hij als eerste Belg een wildcard voor het Europese Ryder Cup 2012-team. Behalve de beste Belgische spelers, zijn er nog verschillende golfvedetten die er het beste van zichzelf laten zien. 

Unieke kans voor golfliefhebbers 

Met het initiatief wil organisator Andy Hanock golfliefhebbers een niet te missen opportuniteit geven om topspelers van dichtbij aan het werk te zien op één van de betere golfterreinen. Ook voor de beste Belgische golfspelers is het evenement een unieke opportuniteit om hun kunsten in een ontspannen sfeer aan eigen publiek te demonstreren. Tijdens het evenementen krijgen de spelers dan ook uitgebreid de kans om hun swing en beste golftrucjes aan het publiek te showen. 

Charity Skins Game 

De wedstrijd verloopt volgens een Charity Skins Game. De spelers volgen een parcours met 10 holes. Ze kunnen per gewonnen hole 1000 euro winnen voor hun gekozen goede doel.  Als er aan een hole gelijkspel wordt gespeeld, wordt het prijzengeld overgedragen naar de volgende hole. 

Tickets 

Tickets voor King of Golf zijn verkrijgbaar via de site www.kingsofgolf.be. Onder de samenwerkende partners aan het evenement horen: Telenet, Schroders, Porsche, Besix, Optima, en gemeente Knokke-Heist. Er bij zijn is de boodschap. 

Prestigieus-Kings-of-Golf-tornooi.jpg