Een sfeervol design met natuurlijke elementen 2 Min reading timeLuxevastgoed

De herfst is intussen volop bezig, en met de winter op komst bekijken wij even de laatst nieuwe interieurtrends voor deze periode. Met het centraal plaatsen van de natuur, maken we van onze woning een modieuze en heerlijk knusse plaats om te vertoeven.

De natuur in huis


De meest opvallende trend voor deze periode is het gebruik van veel natuurlijke materialen en producten. De kernwoorden van de nieuwste interieurtrends zijn natuurlijk en warm. Vergeet hierbij volledig het koper en witmarmer dat nog volop gespot werd deze zomer. Het gebruik van nieuwe natuurlijke materialen is divers.


Een zachte uitstraling met kurk


De grote aandachtstrekker is de aanwezigheid van kurk. Kurk heeft als eigenschappen dat het zacht, vuilafstotend, geluiddempend en waterbestendig is. Denk hierbij onder meer aan zowel prikborden, als dopjes voor vazen, maar zelfs meubelstukken. De durver kan zelfs kiezen voor een volledige wand uit kurk wat zorgt voor een zachte sfeer in het interieur. Daarnaast is er een groot aanbod aan bijzettafeltjes en krukjes te vinden. Heel trendy is wanneer deze gecombineerd worden met zwart metallic, wat een contrasterende industriële toets geeft. Want de stijl voor deze herfst en winter mag ook wel wat robuust en stoer ogen.


Opvallende natuurlijke accessoires


Maar ook het gebruik van andere natuurlijke materialen is gespot. Zo kan het gebruik van hout als eeuwige blijver uiteraard altijd. Maar ook gebruik van natuursteen, rieten manden, linnen tafellakens en katoenen badhanddoeken zorgen mee voor een natuurlijke look die ons terug brengen naar de basics. Kleurrijke ovale tapijten mogen zeker niet ontbreken. En wanneer alle meubels op het tapijt worden geplaatst, zorgt dit voor een rustgevend geheel. Onze leukste accessoires laten we extra opvallen in ons interieur. We plaatsen ze bijvoorbeeld onder een stolp of belichten ze extra met een spotlicht.


Wirwar van planten, welkom in de jungle


De aanwezigheid van planten in ons interieur blijft ook tijdens de herfst en winter belangrijk. De stijl die hierbij verder floreert is Urban Jungle. Maak dus gerust een combinatie van variaties in planten, zowel op gebied van soort als omvang. Cactussen, kamerplantjes en hangplantjes blijven allemaal heel erg in. Ze zorgen voor een frisse uitstraling en combineren heel goed met de natuurlijke materialen. In de keuken kunnen verse kruiden voor extra pit zorgen. 

accessoiresinterieurherfstenwinter7.jpg