Een natuurlijke tuin om van te genieten 3 Min reading timeLuxevastgoed

De lente kondigt zich aan en weldra is ook de zomer terug voelbaar. De hoogste tijd dus om aandacht te besteden aan onze tuin. Meer dan ooit zelfs, want de tuin is intussen een waar verlengde van ons interieur geworden waar mensen graag samenkomen. We kiezen voor een tuin met weinig onderhoud, met duurzame materialen, heel veel groen, en bovenal genieten natuurlijk.

Living outdoor


Grenzen tussen binnen en buiten gaan steeds meer vervagen. Sterker nog, de verbinding tussen binnen en buiten wordt steeds belangrijker. De sfeer van binnen loopt vloeiend over in de tuin, op het terras en het balkon. Niet alleen de stijl van binnenhuis wordt doorgetrokken naar de tuin, maar ook kleuren sluiten op elkaar aan. En ook in huis mag de tuin voelbaar zijn met de aanwezigheid van groene natuurbeleving. Zo wordt een mooi harmonieus geheel gecreëerd.


Om verder alles mooi in elkaar te laten overlopen, schuiven losse elementen zoals border, terras en vijver mooi over elkaar heen. De tuin wordt steeds meer een livingroom en een echte ontmoetingsplaats voor familie en vrienden. Met vuurtafels en terrashaarden wordt het gezellig samenkomen in de tuin. Loungesets worden multifunctionele diningsets met aanpasbare ruggen en hoogtes om comfortabel in de tuin te vertoeven.


Maximale natuurbeleving


Een opmerkelijke trend die zich steeds verder blijft doorzetten, is een tuin om van te genieten. Geen tijdrovende vormgeving, geschoren figuren en strakke bloembakken meer dus. We kiezen voor een tuin die ongerept aanvoelt, met een grote aanwezigheid van groen in een natuurlijke oase. Verticaal tuinieren zorgt voor een weelderige uitstraling, en de begroeiing en beplanting tegen de muren dragen bij tot een optimale natuurbeleving.


De omgeving voelt onbevangen aan en straalt rust uit. De tuin wordt een plaats om te genieten, van de tuin, van het leven, en van onze reizen. Exotische planten zijn dan ook heel populair. Een grote variatie aan verschillende soorten planten zorgt voor een mooie harmonie. Bamboe en grassen worden gecombineerd met dahlia’s en lelies, die ook weer gecombineerd kunnen worden met vetplanten en cactussen.


Warme levendige kleuren


De tuin wordt een plaats om tot rust te komen. We kiezen voor ronde vormen, natuurlijke materialen zoals keramiek en linnen, en afbeeldingen van fauna en flora. Lichte en natuurlijke kleuren en aardetinten zorgen voor een eenheid met de natuur. Basiskleuren zoals wit en groen worden aangevuld met warme tinten als terracotta en marsala.


Het kleur dat deze lente en zomer niet mag ontbreken in je tuin is geel. De warme kleur brengt alvast de zon met zich mee en fleurt je tuin instant op. Je vindt ze in alle tinten en combinaties van "radiant yellow", tot mosterdgeel, boterbloem en eigeel. In combinatie met pastellen brengt deze contrasterende kleur een warme vrolijke sfeer. De tuinkleuren voor 2016 doen verder denken aan een kraam met kruiden en specerijen als kurkuma, cayenne en curry.


Een tuin die leeft


In een natuurlijke omgeving word je omringd door dieren en dat willen we ook in onze tuin. We kiezen voor bloemen en planten die vlinders en vogels aantrekken, en creëren rustige hoekjes voor vlinderhuisjes en vogelnestjes.  


Het is ook helemaal in om zelf biologisch te tuinieren. Bloeiende kruiden kunnen bovendien de tuin prachtig opfleuren. Een eigen moestuintje mag dus niet ontbreken. Het is niet alleen leerrijk en ontspannend om zelf kruiden en groenten te kweken. Het garandeert ook een beschikbaarheid aan verse onbespoten producten. Genieten maar.

shutterstock_54203737.jpg