Prachtig landhuis op 5.200 m², grenzend aan vennengebied; Heizijde 92, 2300 Turnhout
Ref. 4333685

Vansweevelt Turnhout
Vraagprijs€ 1.190.000
Perceelopp.5.200 m²
Woonopp.407 m²

Contacteer Vansweevelt Turnhout

Prachtig landhuis met 3/4 slaapkamers en 2 badkamers op 5.200 m² met uitzicht op het uitgestrekte natuurgebied van Turnhout.

Ligging


Heizijde ligt aan het noorden van Turnhout, op de rand van het vennengebied dat zich met zijn vennen, heide en graslanden over meer dan 100 hectare uitstrekt en uren wandelgenot biedt.

Indeling

Gelijkvloers met inkomhal, vestiaire, gastentoilet, eetkamer annex keuken, woonkamer
Verdieping met bureauruimte, 3 tot 4 slaapkamers en 2 badkamers
Gerestaureerde toren (bj 1874) met bureau + logeerkamer met badkamer

Omschrijving

De architectuur van deze woning, ontworpen door architect Toon Saldien, is geïnspireerd door de toren 'Lusthof de Fierlant'. Die werd compleet gerestaureerd en via een loopbrug met de woning verbonden. De toren kan gebruikt worden als bureau maar is zo ingericht dat hij ook als guesthouse dienst kan doen door de aanwezigheid van een slaapkamer met douchekamer en balkon op de verdieping. De oppervlakte van de toren bedraagt ongeveer 30 m² per verdieping en is niet begrepen in de 407 m² voor de woning.

De woning zelf is achteraan het perceel gelegen en geniet op de zuidelijk gerichte  terrassen van een parkachtige tuin met vijver en zicht op de toren. Aan de achterkant is het vergezicht op de weilanden en het natuurgebied oninneembaar.

Het gelijkvloers biedt naast de inkomhal met vestiaire en gastentoilet toegang tot een ruime zitkamer met grote open haard. Daar tegenover bevindt zich de grote eetkamer met toegang tot de ingerichte keuken.
Plafondhoge ramen zorgen niet enkel voor veel natuurlijk licht, maar geven ook een prachtig zicht op tuin en natuur. Toch is de privacy gegarandeerd wegens de ligging achterin het perceel.

De verdieping biedt centraal een lees- of bureauruimte met aan de ene zijde een ruime suite van slaapkamer, dressing en badkamer en aan de andere kant twee tot drie slaapkamers met een tweede badkamer.

De tuin biedt benevens een mooie vijver een rijke verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen. 
De verwarming gebeurt met vloerverwarming en een recentelijk geïnstalleerde condenserende gasketel. Een ruime kelder completeert het geheel.
Overal dubbel en driedubbel glas, ook de toren. Alarm.

Vermeldingen inzake bijzondere infoplicht: omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen uitgereikt, woonuitbreidingsgebied, geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd, geen voorkooprecht ruimtelijke ordening, geen omgevingsvergunning voor verkavelen van gronden.

Vastgoed ID4333685
Vraagprijs€ 1.190.000
WoningtypeVilla
Woonopp.407 m²
Perceelopp.5.200 m²
Bouwjaar1990
Slaapkamers4
Badkamers2
Garages -
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen€ 2.560
EPC174 kWh/m²
Unieke code-
OverstromingsgebiedNiet medegedeeld
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming Andere
Voorkooprecht Nee
Dagvaarding Nee
Rechterlijke beslissing-

Vansweevelt Turnhout Graatakker 91, 2300 Turnhout

  • Maandag - VrijdagOpen van 10.00 - 12.30 – 13.30 - 17.30
  • Zaterdag  Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Contacteer Vansweevelt Turnhout