Duplex penthouse aan de Britselei met meerdere terrassen en solarium met tegenstroom zwembad op het dak. 2000 Antwerpen
Ref.3171868

Makelaarskantoor De Meester
VraagprijsOp aanvraag
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.421 m²

Contacteer Makelaarskantoor De Meester

Het duplex penthouse is gelegen aan de mooie heraangelegde Britselei, midden in het centrum van de stad, vlakbij winkels en speciaalzaken, maar ook centraal ten opzichte van zowel het Zuid als het Eilandje. Het geheel is een echte villa met tuin-patio, meerdere terrassen, en een solarium met tegenstroom zwembad op het dak. De dakoppervlakte zelf is volledig privatief en behoort dus mee tot het eigendom. Op die manier kreeg dit bijzondere geheel carte blanche.

Zodra men 'buiten' binnenkomt voelt men het unieke. In de patio staat een mooie boom, een echte blikvanger, twee bouwlagen hoog. Dit groen op deze verdieping ontdekken, verrast danig. De woning en alle ruimtes zijn rond deze groene patio gebouwd, de tuin is vanuit alle ruimtes voelbaar, biedt diagonale doorzichten, maar men voelt even goed de stad vanwege het superbe 360 graden panorama. De structuur liet toe dat de ruimtes flexibel ingericht werden en ook vlot kunnen wijzigen.

Vooraan op +6, via een aparte toegang, bevindt zich een thuiskantoor met vergaderzaal en kitchenette-toilet. Even goed is dit een hobbyruimte, een fitness, of zelfs een aparte studio voor au pair. De andere toegang is die van het privé gedeelte met inkom, vestiaire, 3 volwaardige slaapkamers met gedeelde badkamer (de derde kamer is huidig atelier).

Een uitgepuurde natuursteen trap wentelt naar +7 waar de ruimtes baden in het licht. Rond de patio ligt bibliotheek, eetkeuken, tv-kamer en master bedroom met badkamer. Voor- en achteraan zijn ruime terrassen die het buitengevoel nog vergroten.

Het geheel is luxueus en tijdloos afgewerkt, met veel karakter en puurheid. Overal werd de Portugese natuursteen doorgetrokken, tot zelfs de wanden en trap naar het zwembad. Zachte mediterrane tinten geven het geheel een heel eigen maar ook neutraal karakter: sober en sensueel. De interieurelementen zijn op maat ontworpen: de keuken in massieve natuursteenblokken met massief notelaarhout, de handgemaakte verlichting in messing, de verdiepingshoge deuren op pivotscharnieren, de gebronzeerde schakelaars, het alu en staalschrijnwerk rondom. Zelfs de badkuipen zijn unieke stukken. De uitrusting is topniveau: Gaggenau gaskookplaat, oven en combistoomoven van het Zwitserse V-Zug, waterdispenser Irinox met gekoeld bruiswater, Gira homecontrol domotica met gestuurde zonwering, gemotoriseerde screens binnen, verwarmde en gekoelde vloer, meting vochtigheid en sprinkler voor tuin en bomen, bewaking deuren gebouw, stalen toegangsdeuren met fingerprintscan/badge, HR gasketel en een warmtepomp.

Het geheel werd veelvuldig getoond in binnen- en buitenlandse media: Deze woning is een knap staaltje innovatieve architectuur. Een licht, luchtig en ruimtelijk complex met verrassende doorzichten en discrete bekoring. Het weerspiegelt de visie van de architect, en toont zijn kwaliteiten als ontwerper, meubelmaker en schepper van sfeer. De verleiding schuilt in verrassende keuzes en ingetogen, haast etherische schoonheid.

Vastgoed ID3171868
VraagprijsOp aanvraag
WoningtypeAppartement
Woonopp.421 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar -
Slaapkamers3
Badkamers2
Garages -

Kadastraal Inkomen-
EPC130 kWh/m²
Unieke code1987475
Overstromingsgebied-
Stedenbouwkundige vergunning Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming-
Voorkooprecht Nee
Dagvaarding Nee
Rechterlijke beslissing-

Makelaarskantoor De MeesterJordaenskaai 21, 2000 Antwerpen

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.30
  • Zaterdag Open van 10.00 - 16.00
  • Zondag Gesloten

Contacteer Makelaarskantoor De Meester