Monument "De Winter" in het gegeerde Zurenborg te Antwerpen! Generaal Van Merlenstraat 29, 2600 Antwerpen
Ref. 11/0144

Hillewaere Vastgoed Antwerpen Zuid
Vraagprijs€ 1.495.000
Perceelopp.203 m²
Woonopp.415 m²

Contacteer Hillewaere Vastgoed Antwerpen Zuid

In 1899 werd onder leiding van architect Jos Bascourt de "Vier Seizoensgebouwen" in het gegeerde Zurenborg opgetrokken, waarvan het hoekpand "De Winter" het meest authentiek bewaard is gebleven, alsook beschermd werd als monument vanwege de erfgoed waarde. Als één van de meest gegeerde stadsgezichten in het Zurenborg werd het hoekpand "De Winter" voortdurend onderworpen aan ontwikkeling en renovatie. De huidige eigenaars hebben het iconische pand een stevige hoeveelheid TLC gegeven en slaagde erin reeds 80% van het beheersplan te volbrengen. Zo werden de gevels en interieur volledig gerestaureerd naar de huidige staat en nieuwe faciliteiten aangelegd om in dit historisch gebouw te kunnen genieten van hedendaags comfort. Opvallend is de Neo-Moorse stijl veranda met gedeeltelijk bewaarde illusionistische muurschilderingen, inkomhal met art-nouveau motieven op mozaïek, glas-in-loodramen, marmeren lambriseringen, glazen koepels, historische schouwen, mozaïeken, erkers, hoge plafonds, moulures, pilasters en authentieke parketvloeren.

Op een perceel van ca. 203 m², "De Winter" met ca. 415m² bewoonbare oppervlakte en aangrenzende garagebox. Gelijkvloers: leefruimte, veranda, bureauruimte, gastentoilet, opbergruimtes en potentiële keuken of multifunctionele ruimte. 1ste verdieping: 3 ruime kamers, toilet en keuken of potentiële tweede badkamer. 2de verdieping: strakke badkamer, 4e en 5e kamer, apart toilet, wasplaats. Bovenop zonneterras met een 360° zicht over het Zurenborg, uitkijk op het rondpunt van de Cogels-Osylei en in de verte de Boerentoren, MAS en Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal. Tenslotte is het eigendom voor maar liefst ca. 86m² onderkelderd.

Als nieuwe eigenaar mag u zich verwachten aan talrijke complimenten van passerende toeristen. Elke week leiden stadsgidsen toeristen langs de prachtige huizen van het Zurenborg. Tot op heden is het stadsgezicht wel 125 jaar oud en heeft niet enkel "De Winter", maar ook de omliggende straten een flinke opwaardering gekregen. Zo werden de straten heraangelegd, nieuwe rioleringen en kabels, inclusief glasvezel geplaatst. Niet alleen een goed onderhouden buurt, maar ook een gezellige door de talrijke buurtactiviteiten, marktjes en evenementen op de nabijgelegen Draakplaats en Dageraadplaats. Ook voor zij die regelmatig reizen of de stad uit gaan aan comfort geen gebrek. Binnen één minuut bereikt u de singel of de ring van Antwerpen, op drie minuten het trein- en busstation Antwerpen-Berchem.

Meer info over de geschiedenis: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vier_seizoensgebouwen

Bijzonderheden:
- Monument "De Winter'"
- Garagebox
- Tuin en dakterras met 360° zicht over het Zurenborg
- Volledig gerestaureerde voorgevel
- Twee kadastrale percelen voor het woonhuis + garagebox

Vastgoed ID11/0144
Vraagprijs€ 1.495.000
WoningtypeVilla
Woonopp.415 m²
Terrasopp. -
Perceelopp.203 m²
Bouwjaar1899
Renovatiejaar -
Slaapkamers5
Badkamers1
Garages1
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen€ 1.571
EPC478 kWh/m²
Unieke code20240304
OverstromingsgebiedNiet gelegen in gevoelig gebied
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Voorkooprecht Nee
Dagvaarding-
Rechterlijke beslissing Nee

Hillewaere Vastgoed Antwerpen Zuid Ringlaan 110, 2610 Wilrijk

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.00 - 17.00
  • Zaterdag Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Contacteer Hillewaere Vastgoed Antwerpen Zuid