Prachtige Herenwoning met praktijkruimte (444m² bruto bewoonbaar) Saunierlei 55/57, 2620 Hemiksem
Ref. spir4100

Wellimmo
Vraagprijs€ 695.000
Perceelopp.Niet gekend
Woonopp.444 m²

Contacteer Wellimmo

Prachtig instapklaar eigendom bestaande uit 2 historische woningen uit de late 19de eeuw, die handig werden omgetoverd tot een zeer ruime woonst met praktijkruimte. Het eigendom is gelegen midden in het centrum van Hemiksem, een landelijke gemeente aan de oevers van de Schelde, op een boogscheut van Antwerpen. Het is bereikbaar via leuke fietsroutes, waterbus en tal van openbaarvervoermogelijkheden. Het station van Hemiksem (NMBS) bevindt zich op minder dan 200m van de woning. Alle voorzieningen zoals scholen en winkels bevinden zich tevens op wandelafstand. Ontsluiting met de wagen via de A12 (Brussel – Antwerpen).
Net voor de eeuwwissel werd het eigendom van kop tot teen gerenoveerd en voorzien van de huidige indeling. Later (rond 2010) werd de leefruimte, keuken en praktijkruimte nogmaals volledig vernieuwd naar huidige en moderne woonbehoeften, uiteraard met behoud van authenticiteit, sfeer en natuurlijk licht!
Op het gelijkvloers vinden we een mooie hal met originele natuursteen, een grote leefruimte en een eetkamer op origineel visgraatparket met veel natuurlijke lichtinval en aansluitend op de volledig geïnstalleerde leefkeuken. De praktijkruimte heeft een aparte ingang en is in principe volledig afgescheiden van de woonvertrekken. Vanuit de keuken komen we via een groot schuifraam op het terras en verder in de tuin.
Via een robuuste houten trap komen we op de eerste verdieping waar zich 3 slaapkamers en de badkamer bevinden. Ook op de eerste verdieping werden de van origine 2 woningen naadloos met elkaar verbonden. De master slaapkamer heeft eigen dressing en bestrijkt de ganse breedte van de woning, met super veel licht tot gevolg!
Op de zolderverdieping zijn er momenteel nog 2 ideale ‘tienerslaapkamers’, elks met ruim voldoende plaats voor dubbel bed, bureau, kasten, gamehoekje, enz.. Momenteel beschikt de woning over 5 slaapkamers wat met enige aanpassing makkelijk kan worden uitgebreid. Zo is er ook nog een enorme bergzolder die thans niet in gebruik is.
De privéwoning is volledig onderkelderd, met groot stuk gewelfde wijnkelder.
De praktijkruimte wordt momenteel gebruikt als kinepraktijk en leent zich daarom ideaal tot uitoefening van een vrij beroep of kan evengoed dienst doen als hobby-/bureau-/kantoorruimte ingedeeld worden. Met wat hertekening van de bewoonbare ruimte kan ook een studio/appartement of kangoeroewoning gecreëerd worden.
Verder is er een mooi aangelegde parktuin van ongeveer 150 m². Toegang tot de tuin kan via 2 servitude doorgangen. Het achterliggende perceel bouwgrond (+-230m²), gelegen aan de kant van Statiestraat, behoort ook tot dezelfde eigendom en kan mits interesse mee worden aangekocht. Momenteel in gebruik als deel van de tuin en garageboxen die worden verhuurd. Perceel zou kunnen verkaveld worden in 2 nieuwbouwloten. Informeer naar de mogelijkheden.
3D bezoek via volgende link: https://my.matterport.com/show/?m=AiU89p4ivtW
Voor meer info kan u steeds bellen naar + 32 (0) 225 00 68, mailen naar info@wellimmo.net of een kijkje nemen op onze website www.wellimmo.net bij de rubriek 'te koop/woningen'.

Vastgoed IDspir4100
Vraagprijs€ 695.000
WoningtypeHistorisch gebouw
Woonopp.444 m²
Perceelopp. -
Bouwjaar -
Slaapkamers5
Badkamers1
Garages -
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen-
EPC349 kWh/m²
Unieke code2319234
OverstromingsgebiedNiet gelegen in gevoelig gebied
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Voorkooprecht Nee
Dagvaarding Nee
Rechterlijke beslissing-

Wellimmo Tavernierkaai 2 29, 2000 Antwerpen

  • Maandag Open van 09.00 - 17.00
  • Dinsdag - VrijdagOpen van 09.00 - 12.30 – 13.30 - 17.00
  • Zaterdag  Op afspraak
  • Zondag Gesloten

Contacteer Wellimmo