Kasteelvilla op de as Antwerpen-Brussel , 1000 Brussel
Ref. 1544

Exclusiv' Home
VraagprijsOp aanvraag
Perceelopp.12.761 m²
Woonopp.455 m²

Contacteer Exclusiv' Home

De historiek van dit “kasteel-landhuis” gaat terug tot een 17de-eeuws huis van plaisanterie en werd doorheen de jaren meermaals verbouwd. In 1891 kreeg het kasteel zijn uiteindelijke vorm: een complexe witgepleisterde vorm met diverse uitbouwen, twee bouwlagen met nog een dakverdieping onder een convex geknikt zadeldak.
De ligging is uiterst centraal op de as Antwerpen-Brussel, op slechts een kwartier rijden van deze beide steden.
Deze kasteelachtige villa werd centraal ingeplant op een parkachtig domein van 1ha 33a en wordt omgeven door slotgrachten en een schitterende tuin. Het landgoed zelf bestaat uit drie eilandjes (neerhof, kasteeleiland, eilandtuin) die verbonden worden door houten bruggen over de slotgrachten. Het gebouwencomplex omvat het centraal gelegen kasteel alsook een conciergerie, garagegebouw en een koetshuis.
Het interieur van het gebouw wordt gekenmerkt door een uiterst sfeervolle afwerking en inventief gebruik van kunstwerken. Vanuit de aangebouwde orangerieën en vanop het terras, dat boven op het water gebouwd is, heeft men een prachtig overzicht op de schitterende parkachtige tuin.
De eilandtuin ten zuiden van het kasteel wordt gekenmerkt door een met buxushagen afgezoomd padenkruis. In de loop van de jaren werd de ganse tuin verrijkt met haagjes, vormboompjes, hortensia’s alsook enkele beeldende kunstwerken. De buitenpaden worden afgebakend door Italiaanse populieren, tamme kastanjes alsook een driestammige reuzenlevensboom. De lange oprijlaan en de buitenoevers van de ringgracht worden afgezoomd door 3m hoge hagen van laurierkers. Een parking op het domein voor de gebouwen biedt plaats aan 45 wagens.
Het is een complex dat zeer veel mogelijkheden biedt en door zijn grootte, omvang en uitstraling zeker beroepsmatig dient bekeken te worden. Dit eigendom is zeer geschikt voor kantoren, vrij- of zelfstandig beroep, combinatie werken/wonen, kleinhandel, gastenverblijf, feestzaal, seminaries, bar, restaurant of mogelijk zelfs hotel. Dit kasteel heeft momenteel een commerciële bestemming en wordt actueel uitgebaat als toprestaurant met ca 70 couverts.
Het vastgoed kan verworven worden via een overname van aandelen. Bij interesse kunnen de restaurantactiviteiten mee overgenomen worden.

Vastgoed ID1544
VraagprijsOp aanvraag
WoningtypeVilla
Woonopp.455 m²
Perceelopp.12.761 m²
Bouwjaar1740
Slaapkamers2
Badkamers1
Garages -
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen-
EPC542 kWh/m²
Unieke code713009
Overstromingsgebied-
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning-
Stedenbouwkundige bestemming-
Voorkooprecht-
Dagvaarding-
Rechterlijke beslissing-

Contacteer Exclusiv' Home