Brutalistische laagbouwvilla van Bob Janvier Schildedreef , 2970 Schilde
Ref. 4874003

Immodôme
Vraagprijs€ 1.195.000
Perceelopp.2.125 m²
Woonopp.276 m²

Contacteer Immodôme

Temidden van de groene lanen en dreven van Schilde, met op fietsafstand tennisclub, manege, golf en toprestaurant de Brabohoeve. Wandelen of joggen doe je vlakbij, aan het Antitankkanaal.

Architect Bob Janvier tekende deze villa met hoog less is more-gehalte en uitzonderlijk ruimtegevoel in 1971. Dé blikvanger: de gezellige zitput met giga open haard in het midden. Grote ramen laten het zonlicht optimaal binnenvallen. De eetkamer, vroeger de tekenkamer van de architect, krijgt extra veel punch dankzij de terra cotta muren en de vide met prachtig zicht op de volwassen bomen. Een gang leidt naar de 2de sfeervolle zitkamer met ingemaakte kasten voor boeken en tv.  

Volledig geïnstalleerde keuken met leuk niveauverschil en origineel eiland met rode tegels. Aansluitend de dagelijkse eetkamer met originele designtafel en bijhorende stoelen – een pronkstuk, onlosmakelijk verbonden met het huis.

Indrukwekkende hoofdslaapkamer met hotelvibes, maximaal zicht op groen en prachtige badkamer met zwart kraanwerk. In de andere vleugel van het huis: 2 kinderslaapkamers met grote raampartijen en strakke badkamer.

Schitterende, slim ingedeelde tuin, waar je op elk moment van de dag wel een plekje vindt om te genieten van de zon. Aan keuken, tv-hoek en slaapkamer sluiten 3 heerlijke buitenzithoeken aan, met optimale privacy aan de master. Ontroerend detail: in de tuin vind je nog een verwijzing naar de oorspronkelijke bewoners, het architectenkoppel zelf, in de vorm van twee betonnen sculpturen die elkaar bijna aanraken.

De woning werd volledig gerenoveerd met nieuwe elektriciteit, isolatie, vloerverwamring, aluminium ramen en dak

Vastgoed ID4874003
Vraagprijs€ 1.195.000
WoningtypeVilla
Woonopp.276 m²
Terrasopp. -
Perceelopp.2.125 m²
Bouwjaar -
Slaapkamers3
Badkamers2
Garages -
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen€ 2.759
EPC239 kWh/m²
Unieke code-
OverstromingsgebiedMogelijk gevoelig gebied
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Stedenbouwkundige bestemming Andere
Voorkooprecht Nee
Dagvaarding Nee
Rechterlijke beslissing-

Immodôme Koninklijkelaan 42, 2600 Berchem

  • Maandag - VrijdagOpen van 09.30 - 16.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Immodôme