VILLA OVERFELDT: ART-DECOGRANDEUR IN MILJOENENKWARTIER Paul de Smet de Naeyerstraat 14, 9000 Gent
Ref. 4639650

Immodôme
Vraagprijs€ 2.000.000
Perceelopp.927 m²
Woonopp.538 m²

Contacteer Immodôme

Villa Overfeldt uit 1927 bevindt zich centraal in het begeerde Miljoenenkwartier, met zicht op het groene Paul de Smet de Naeyerplein.

Het Miljoenenkwartier kwam tijdens het interbellum tot stand op gronden van de Wereldexpo van 1913. De residentiële luxewijk ligt op een boogscheut van het centrum, het Sint-Pietersstation en nabij de invalswegen. Dat betekent wakker worden met zicht op groen en toch snel op je werk of in het stadshart geraken.

Majestueus en adembenemend. Dat is Villa Overfeldt. De statige art-decowoning werd opgetrokken in 1927 aan het Paul de Smet de Naeyerplein. Ze is een van de vroegste realisaties in het befaamde Miljoenenkwartier. 

Villa Overfeldt – genoemd naar eerste eigenaar en verzekeringspionier Rodolf Overfeldt – straalt de grandeur uit van de jaren 20. Architect Oscar Vandenhoeck ontwierp het pand, net als de glasramen die het binnenvallende licht omtoveren in een kleurenpracht. De villa is een beschermd monument.

De prachtig gerenoveerde gevel heeft een symmetrische opbouw, met centraal een inkom geflankeerd door veelhoekige ramen en hoektorentjes. De villa telt 4 verdiepingen, 5 slaapkamers en 2 badkamers.

Hedendaags wonen wordt gecombineerd met authentieke pracht en praal. De originele elementen zijn talrijk. Van smeedijzeren balustrades en marmeren schouwmantels tot kleurrijk glas in lood. 

Beneden vind je de inkomhal met 2 kamers links (nu praktijk en wachtruimte) en 3 kamers rechts. Over unieke tegels wandel je naar de moderne uitbouw. Die omvat een keuken en leefruimte en biedt zicht op de zuidgerichte tuin.

De 1ste verdieping heeft dezelfde indeling als het gelijkvloers en telt 1 badkamer en 5 slaapkamers.  Autentieke parketvloeren zorgen voor een warm luxegevoel. De 2de verdieping omvat 2 grote kamers met een aparte badkamer. In de droge kelder zijn wasvoorzieningen en een wijnkelder. Een stijlvol smeedijzeren hek op een blauwsteenbasis sluit het domein vooraan af. Er is een vrijstaande garage.

Vastgoed ID4639650
Vraagprijs€ 2.000.000
WoningtypeVilla
Woonopp.538 m²
Perceelopp.927 m²
Bouwjaar1927
Slaapkamers5
Badkamers2
Garages -
Douchekamers -

Kadastraal Inkomen-
EPC386 kWh/m²
Unieke code-
OverstromingsgebiedNiet gelegen in gevoelig gebied
Stedenbouwkundige vergunning Ja
Verkavelingsvergunning-
Stedenbouwkundige bestemming Andere
Voorkooprecht-
Dagvaarding-
Rechterlijke beslissing-

Contacteer Immodôme