Prachtig art-deco gebouw aan Elisabethpark in Koekelberg Pantheonlaan 1, 1081 Koekelberg
Réf. PH 1

Immo Lierman
Prix demand造2.450.000
Superficie du terrain1.114 m²
Surface habitable1.200 m²

Contact Immo Lierman

Op de hoek van de Pantheon- met de Vrijheidslaan, bieden wij deze unieke art-decowoning uit 1930 aan, met een bruikbare oppervlakte van maar liefst 1.200 m² op een perceel van 11 are 14.

Deze eigendom biedt een zeldzaam potentieel. Sinds 1987 is deze villa in gebruik als kantoorruimte, maar alle -originele- indelingen van een woning zijn nog aanwezig (cfr keuken, badkamers, ...). Al even impressionant is het interieur; een mix van hoogwaardige art-deco-materialen zoals verschillende houtsoorten, marmer en ijzerwerk. Er is zelfs een opmerkelijk decoratief ensemble van Charles Stepman bewaard gebleven. Sinds juni 2022 is deze eigendom (inclusief tuin) beschermd bouwkundig erfgoed.

De villa telt 5 bouwlagen. De begane grond bestaat uit een imposante inkomhal, een garderobe, een grote ontvangstruimte, verschillende leefruimtes, keuken, toiletten, berging en aparte traphal. De eerste verdieping bestaat uit diverse slaapkamers met inbouwkasten, 2 grote badkamers, een bureelruimte en prachtige overloop. Op de tweede verdieping opnieuw 6 kamers/burelen, doucheruimte en toilet. Het pand is volledig onderkelderd en heeft ook een bereikbare zolderruimte. Het gebouw heeft, naast de statische inkom, ook een aparte dienstingang.

Dit historische pand werd destijds gebouwd in opdracht van industrieel -en voormalig burgemeester van Koekelberg- Oscar Bossaert, en ontworpen door architect Albert Callewaert. Deze laatste is ook bekend van de art-deco gevel van voetbalclub Royale Union Saint-Gilloise.

Vanaf akte is het volledig vrij van gebruik. Voor meer informatie of een bezoek ter plaatse, kunt u contact opnemen via +32 (0) 478 79 32 83 of via kenneth@immolierman.be

ID de propriétéPH 1
Prix demand造2.450.000
Type de maisonBâtiment historique
Surface habitable1.200 m²
Terrasopp. -
Superficie du terrain1.114 m²
Année de construction1930
Chambres à coucher10
Salles de bains2
Garages -
Salles de douche1

Revenu cadastral€ 6.105
EPC593 kWh/m²
Code unique634462-­01-­8
Zone inondableNon situé dans une zone sensible
Prescriptions urbanistiques Oui
Permis de lotir Non
Occupation urbanistique Zone d'habitat
Droit de préemption Non
Assignation Non
Décision judiciaire Non

Contact Immo Lierman