Carlo Eggermont
Prix demand造775.000
Superficie du terrain89 m²
Surface habitable124 m²

Contact Carlo Eggermont

Voor meer informatie: info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Historisch Gent, Sint-Elisabeth begijnhof, “Huize Sint Mathias”, 17de-eeuws hoogwaardig gerenoveerde authentieke woning met tuin.

Topligging! Gelegen op één van de meest gegeerde plaatsen in Gent, het Sint-Elisabeth begijnhof, vinden we dit karaktervol, gerenoveerd 17de eeuws begijnhofhuis op wandelafstand van het stadscentrum.

Deze historische woning werd compleet en kwalitatief gerenoveerd met respect voor de authentieke architectuur en is voorzien van alle hedendaags comfort met het oog op o.a. energiezuinigheid (condensatieketel en ventilatiesysteem).

Een poort voorzien van videofonie geeft ons toegang tot deze unieke woning. We betreden de woning langsheen een aangename, ommuurde tuin die voorzien is van een extra tuinberging.

Het gelijkvloers bestaat uit een inkomhal met vestiaire, een gastentoilet en een ruime, lichrijke, luxueuze keuken met aanpalend een technische berging / bijkeuken. Tijdens de verbouwingen werd heel wat aandacht besteed aan het behoud van authentieke elementen zoals de originele balken en schouw. De materiaalkeuze, de afwerkingsgraad en detaillering zorgen voor een uiterst karaktervolle beleving.

Een massief eiken trap brengt ons naar de eerste verdieping waar we boven komen in een al even lichtrijke leefruimte. Vanuit de ramen van dit verdiep krijgen we een panoramisch zicht over het begijnhof. Ook in deze ruimte werd aandacht besteed aan een balans tussen authenticiteit en hedendaags comfort.

Op de bovenste verdieping vinden we de master slaapkamer en een praktische badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De tweede kamer kan dienst doen als zowel een extra slaapkamer, bureau of dressing. Deze ruimtes bevinden zich onder een prachtig oud dakgebinte en zijn dankzij de raampartijen heel lichtrijk.

De woning is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals massieve marmeren werkbladen, eiken parket, zélige tegels… en is voorzien videofonie en een anti-diefstal alarmsysteem.

Kortom, werkelijk een buitenkans voor wie op zoek is naar een historische woning met authenticiteit en een hoogwaardige afwerking op een toplocatie!
 

ID de propriété2774949
Prix demand造775.000
Type de maisonVilla
Surface habitable124 m²
Superficie du terrain89 m²
Année de construction17
Chambres à coucher2
Salles de bains1
Garages -
Salles de douche -

Revenu cadastral€ 566
EPC180 kWh/m²
Code unique-
Zone inondableNon situé dans une zone sensible
Prescriptions urbanistiques Oui
Permis de lotir Non
Occupation urbanistique Zone d'habitat ayant une valeur culturelle, historique et/ou esthétique
Droit de préemption Oui
Assignation Non
Décision judiciaire-

Contact Carlo Eggermont