Array Krijgslaan 9, 9000 Gent
Réf. 3092665

Carlo Eggermont
Prix demand造1.155.000
Superficie du terrainInconnu
Surface habitable344 m²

Contact Carlo Eggermont

Citadelpark, Parc Residence: bijzonder ruim (344m2) en authentiek appartement.

Het appartement is gelegen op de 1e verdieping in het befaamde gebouw Parc Residence op de hoek met de Krijgslaan en de Monterreystraat. Gebouwd in 1925, was dit de eerste hoge bouw in Gent naar een ontwerp van de hand van architect Oscar Van de Voorde, de hoofdarchitect van de wereldtentoonstelling.

Dit prachtige appartement is gelegen aan de zijde Krijgslaan en kijkt aan de voorzijde uit op de grote vijver van het Citadelpark.

Achter de geklasseerde gevel schuilt een spraakmakende grandeur. We betreden het gebouw langs een eerste ruime inkomhal met marmeren trappen, deze leidt ons naar de centrale traphal met vloeren en trappen in terrazzo met de oorspronkelijke lift met open schacht en schachtwanden in smeedijzer met decoratieve elementen.

Eens op de verdieping betreden we het appartement langs een royale inkomhal met marmeren vloer die ons leidt naar een zeer lichtrijke en riante dubbele woonkamer met aanpalend een bureau/bibliotheek-ruimte. Prachtige parketvloeren, sublieme moluren, originele schouwen, unieke plinten… geven deze ruimte een rijkelijk karakter.

Een lange hal voorzien van ingebouwde kasten brengt ons naar een volgende ruimte die op heden gebruikt als een tweede bibliotheek/bureauruimte. Unieke detaileringen en  materialiteit bepalen mee de sfeer in deze ruimte. Deze kamer geeft ons vervolgens toegang tot een ruime en goed geïnstalleerde keuken met aanpalende eetplaats.

Het appartement is op heden voorzien van 2 volwaardige slaapkamers waarvan 1 voorzien is van een dressing. Het appartement heeft ook 2 badkamers. De eerste en de grootste is voorzien van een inloopdouche, ligbad, toilet en dubbele wastafel. De tweede badkamer is voorzien van een douche, ligbad en wastafel.

Het appartement heeft ook een achterdeur, namelijk de voormalige dienstingang, met de bijhorende ruimtes zoals een bijkeuken, wasberging en kleine slaapkamer.

Verder is het appartement nog voorzien van een ruime vestiaire en apart gastentoilet.

Het appartement ademt luxe en authenticiteit dankzij zijn ruimtelijkheid, prachtige vloeren, sublieme molures, originele schouwen,… De opeenvolging van verschillende royale ruimtes spreken tot de verbeelding. Een statige inkomhal, meerdere slaapkamers, meerdere badkamers, een dienstingang en bijhorende kamers, verschillende leefruimtes… Aan oppervlakte en mogelijkheden werkelijk geen gebrek.

Kortom, een opportuniteit voor wie gevoelig is aan authenticiteit en esthetiek en op zoek is naar een zeer ruim appartement met potentieel in een prachtig gebouw op een toplocatie.

Aankoop garage voor € 60.000 (verplicht bij te kopen)
Maandelijkse kosten € 450 (exclusief verbruik water en verwarming)
CV op gas en water zijn gemeenschappelijk.
Elektriciteit is niet conform/

Voor meer informatie: gelieve te mailen naar info@carloeggermont.be

ID de propriété3092665
Prix demand造1.155.000
Type de maisonAppartement
Surface habitable344 m²
Superficie du terrain -
Année de construction1926
Chambres à coucher3
Salles de bains2
Garages1
Salles de douche -

Revenu cadastral€ 1.678
EPC223 kWh/m²
Code unique-
Zone inondableNon situé dans une zone sensible
Prescriptions urbanistiques -
Permis de lotir Non
Occupation urbanistique Zone d'habitat ayant une valeur culturelle, historique et/ou esthétique
Droit de préemption Non
Assignation Non
Décision judiciaire-

Contact Carlo Eggermont