Uitzonderlijk kasteel en klasse-villa te koop te Herent3020 Herent
Réf.3726989

De Boer & Partners Immobiliën Groep
Prix demand造2.495.000
Superficie du terrain8.097 m²
Surface habitable850 m²

Contact De Boer & Partners Immobiliën Groep

Uitzonderlijk kasteel en klasse-villa te koop te Herent

Op dit prachtig domein van 80a97ca, omgeven door groen, bevinden zich 2 uiterst unieke gebouwen, een kasteel en een pachthof. Elk met een al even unieke geschiedenis. Het perceel maakte ooit een deel uit van het grondeneigendom van Catharina de Medici. In de vijftiende eeuw stond hier het pachthof van de priorij Sint-Ursula, genaamd het Hof ter Halvestraet of Hof ten Biloke. In 1849 werd het kasteel gebouwd door huidenvetter J.B. De Bruyn. Het kasteel draagt op heden nog steeds de tot de verbeelding sprekende naam "Villa D’Ancré", genaamd naar Maréchal D'Ancré, de raadsman van Catharina de Medici. 

KASTEEL
Het prachtige classicistische kasteel met een bewoonbare oppervlakte van +-490m² werd volledig gerenoveerd (2001-2004) met een opmerkelijk fijn oog voor detail en een optimaal behoud van de authentieke materialen. De hoge plafonds geven een majestueuze indruk, toch voelt het kasteel heel huiselijk en uitnodigend aan. Het kasteel biedt onder andere een prachtige inkomhal met sierlijke trap, studeerruimte, zithoek, salon, keuken voorzien van alle comfort. Via de trap (of lift) zijn alle verdiepingen bereikbaar. De eerste verdieping bestaat uit 2 ruime slaapkamers met een aparte dressing en ruime badkamer. De tweede verdieping biedt 2 slaapkamers, elk met hun eigen karakter en douchekamer + stoomcabine. Op de sous-sol (vroegere personeelsverdieping) is een wasplaats, voorzien van ingemaakte kasten, fitnessruimte, douchekamer en technische ruimte.


PACHTHOF
Het vroegere pachthof "Hof ter Halvestraete" met een bewoonbare oppervlakte van +-360m² en op een apart perceel van 8a26ca werd volledig gerenoveerd in 2009-2010 (EPC = 141) en biedt dankzij het gebruik van een gevel voorzien van glaspartijen een maximum aan natuurlijk lichtinval. Het gebouw telt 2 niveaus. Het gelijkvloers voorziet in een ruime inkom met vestiairekast, woonkamer met gashaard met vide, cinemasysteem, open leefkeuken met eiland, masterbedroom met dressing en badkamer. Op de eerste verdieping een polyvalente mezzaninekamer en 2 slaapkamers met elk een eigen badkamer en toilet.

Het prachtige domein biedt, rust, privacy en een prachtige parktuin met vijver. Dit uiterst unieke eigendom met de 2 gebouwen biedt tevens tal van mogelijkheden tot het creëren van kantoren, praktijkruimten,…

Bovendien is het zeer centraal gelegen op een boogscheut van het centrum van Leuven, met vlotte verbinding naar de autosnelwegen en vlakbij het station van Herent.

Voor meer inlichtingen en/of een bezoek ter plaatse contacteer keerbergen@deboerenpartners.be of 016/41.51.51

Prijzen exclusief registratie- en notariskosten.

ID de propriété3726989
Prix demand造2.495.000
Type de maisonVilla
Surface habitable850 m²
Superficie du terrain8.097 m²
Année de construction1849
Chambres à coucher7
Salles de bains5
Garages2

Revenu cadastral-
EPC190 kWh/m²
Code unique20130929
Zone inondable-
Prescriptions urbanistiques Oui
Permis de lotir Oui
Occupation urbanistique-
Droit de préemption Non
Assignation Non
Décision judiciaire-

De Boer & Partners Immobiliën GroepHaachtsebaan 119, 3140 Keerbergen

  • Lundi - VendrediOuvert du 09.00 - 17.30
  • Samedi Ouvert du 10.00 - 14.00Sur rendez-vous
  • Dimanche Fermé

Contact De Boer & Partners Immobiliën Groep