Appartement a vendre a Berchem avec reference 191008432802600 Berchem
Réf.3447

Wellimmo
Prix demand造990.000
Superficie du terrain300 m²
Surface habitable300 m²

Contact Wellimmo

© Photography Bart Kiggen

Schitterend appartement in ware ArtDeco/Bauhausstijl (290m²/arch. Kaplansky) + bijhorende parking op het domein aan 30.000€.

De overname van het totale interieur met originele ArtDeco- en Bauhaus-items (roerende goederen: meubilair, verlichting en stoffering) is bespreekbaar aan interessante voorwaarden. In deze lijst vinden we schitterende items terug zoals bv.:

- de verlichting van Tecnolumen = gepatenteerde Bauhaus-lampen
- het meubilair van Thonet = gepatenteerd Bauhaus-design
- de canapés op maat gemaakt in alpacawol-mohair bekleding
- de gebogen canapé van Vladimir Kagan
- een eetkamertafel in macassar-ebbenhout met 14 stoelen voorzien van originele ArtDeco-stof
- enkele antieke ArtDeco-stukken o.a. meubilair en tapijt.
-.....
*De volledige detaillijst ligt ter inzage op ons kantoor, uiteraard worden op deze roerende goederen geen registratiekosten betaald door de koper.

Op absolute toplocatie op de grens Berchem/Antwerpen, met panoramisch zicht op het groene Albertpark, treffen we deze unieke en uiterst luxueuze modernistische architectuurparel uit het interbellum.

Op wandelafstand van de oude stadskern, met goede toegankelijkheid tot het openbaar vervoer en met een goede verbinding tot de uitvalswegen, geniet het eigendom een ideale ligging.

Het fantastisch onderhouden appartementsgebouw 'Résidence Prince Albert' van architect N. Kaplansky uit 1936 is een unieke nalatenschap op gebied van deze typerende architectuur, en dit uitzonderlijk appartement geniet een prachtige afwerking met behoud van schitterende authentieke elementen (originele schrijnwerk, parketten, natuurstenen, vloer- en wandtegels, openhaard,....) en een restauratie in grandioos respect voor de jaren’30-stijl, inclusief alle hedendaags comfort, weerom een schitterende realisatie door interieurarchitect Marc Lauwers (studiebureau “A Living Gallery”).

Via een prachtige inkomhal op een mozaïek-patroon van originele Winckelmanstegels met ernaast het gastentoilet en wastafel, krijgen we via een schitterende glas-in-lood deur toegang tot de lichte en ruime leefruimte (65m²) met zitkamer en bibliotheek op visgraatparket inclusief open haard (combinatie gas/electro) en zicht op het park. Een dubbele deur geeft uit op de eetkamer (30m²), waarin een tafel voor 14 gasten, met aansluitend halfrond balkon (zgn. “stylebâteau”) en de authentieke 'serre'. Deze kamer straalt perfect de ArtDeco-sfeer uit, mede door de wand inclusief deuren bekleed met leder overtrokken panelen.

De zorgvuldig gerestaureerde stalen Crosley-leefkeuken (gefabriceerd in en geïmporteerd eind jaren ’30 uit de VS), in Le Corbusier “bleu ciel” hoogglanslak, kreeg een hedendaagse update door de toevoeging van het Falcon-fornuis en de professionele koel/wijnkast-combinatie van Fhiaba. De ontbijtkamer is een plaats waar het heerlijk vertoeven is in de ochtendzon, evenals het kleine terras voor een tête-à-tête (totaal 45m²)

Via een 'blinde' deur, geïntegreerd in de bibliotheekkasten, krijgen we toegang tot een nachthal/galerij van maar liefst 18 meter lang, deze geeft toegang tot het nachtgedeelte met de slaapvertrekken en de badkamers. De masterbedroom (25m² annex badkamer 15m²), voorzien van een smaragdgroene muurstoffering in natuurzijde, beschikt over maatwerkdressingkasten in Interbellum-stijl en een antieke ArtDeco-kleerkast. De 2 andere slaapkamers (resp. 18 en 15m²)bevinden zich achteraan en geven beide toegang tot het mooie terras (12m²) met zicht op de rustige en immergroene gemeenschappelijke binnentuin en omliggende parktuinen met eeuwenoude bomen.
De masterbadkamer is een rustgevende oase en beschikt over ligbad en douche, afgewerkt met mozaïek in pâte-de-verre, ingelegd met een op maat gecreëerd geometrisch patroon, in de sfeer van de jaren’30 met bijhorende maatwerk-kaptafel en toilet+bidet.. De tweede badkamer is ook voorzien van ligbad, instapdouche, wastafel en toilet.

Het appartement beschikt over een autostaanplaats (bereikbaar via de gemeenschappelijke tuin en de achterliggende straat) aan te kopen aan 30.000€, ruime gelijkvloerse meidenkamer, kelderberging en fietsenberging zijn inbegrepen in de vraagprijs.

Zeer gunstig EPC-attest en blanco elektriciteitskeuring voorhanden!

Voor meer info bel 0497.42.44.59. of surf naar www.wellimmo.net

ID de propriété3447
Prix demand造990.000
Type de maisonAppartement
Surface habitable300 m²
Superficie du terrain300 m²
Année de construction1936
Chambres à coucher3
Salles de bains2
Garages1

Revenu cadastral€ 1.762
EPC177 kWh/m²
Code unique-
Zone inondable-
Prescriptions urbanistiques Oui
Permis de lotir Non
Occupation urbanistique-
Droit de préemption Non
Assignation Non
Décision judiciaire-

WellimmoTavernierkaai 2 29, 2000 Antwerpen

  • Lundi Ouvert du 09.00 - 17.00
  • Mardi - VendrediOuvert du 09.00 - 12.30 – 13.30 - 17.00
  • Samedi Sur rendez-vous
  • Dimanche Fermé

Contact Wellimmo