Herenhuis Stad 4, 3930 Hamont
Ref. 2102

Immopunt
Asking price€ 1.250.000
Lot surface areaNot known
Living areaNot known

Contact Immopunt

Aan de ingang van het historische centrum van Hamont vindt u een karaktervol herenhuis in neoclassicistische stijl. Dit Teutenhuis heeft een rijk verleden dat teruggaat tot 1880. De totale oppervlakte van deze woning is 550m² en werd enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en smaakvol ingericht als B&B. Dit huis geniet van grote volumes en een prachtige authentieke sfeer.
U komt het huis binnen via een centrale ingang met 19e-eeuws interieur. Op het gelijkvloers vindt u een ruim salon met een elegante open haard, parketvloer en hoge plafonds met plafondschilderingen. Aanpalend aan het salon is er een bibliotheek/bureauruimte en een gastentoilet. De eetkamer is gesitueerd aan de voorzijde van het huis en heeft hoge plafonds met sierornamenten en een zwart marmeren open haard. Mooie keuken met kookeiland. De keuken is voorzien van veel kastruimte, 4 pits gasvuur, 2 keramische kookplaten, oven, steamer, afwasmachine, koelkast en een dubbele uitgietbak. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder met booggewelven. Grenzend aan de keuken is er een wasplaats.
Via de authentieke trap in de gang komt u op de eerste verdieping. Hier zijn er 4 gezellige, ruime slaapkamers, elk voorzien van een eigen badkamer met wastafel, toilet en een douche of bad.
Op de tweede verdieping, onder de originele dakstructuur, bevinden zich 2 studio’s. Elke studio heeft een oppervlakte van ca. 52m² en beschikt over een volledig uitgeruste keuken en een badkamer. Eén studio is voorzien van een eigen terras.
Vlak achter de woning bevindt zich het voormalig koetshuis van ca. 15m x 7m. Deze is ook rechtstreeks toegankelijk vanuit de wasplaats in het Teutenhuis. Het koetshuis is ingericht als vakantieverblijf met 4 slaapkamers met ieder een eigen badkamer, gezamenlijke keuken, eet-en zitgedeelte en een eigen terras.
Mits de nodige aanpassingen verleent deze eigendom er zich ook perfect toe als gezinswoning, handels- of kantoorruimte.

Property ID2102
Asking price€ 1.250.000
Type of houseVilla
Living area -
Lot surface area -
Year of construction1875
Bedrooms10
Bathrooms9
Garages -
Shower rooms -

Cadastral Income-
EPC-
Unique code-
Flood area-
Planning permit Yes
Parcelling permit No
Planning permit Residential area
Pre-emptive right No
Originating Summons No
Judicial decision-

Contact Immopunt