Kasteel Zoerselhof Zoerselhofdreef 40, 2980 Zoersel
Ref. BFK4120

Found & Baker Properties
Asking price€ 4.450.000
Lot surface area14.840 m²
Living areaNot known

Contact Found & Baker Properties

Stijlvol wonen in een gerenoveerd classicistisch kasteel uit de achttiende eeuw.

Bent u op zoek naar veel ruimte, een mooie lichtinval en grote statige vertrekken waar het gezellig vertoeven is, maar die tegelijkertijd dienst kunnen doen als expositieruimte, congreszaal of voor kantoren?

Dan leidt de lange prestigieuze oprijlaan van Kasteel Zoerselhof u doorheen de mooi aangelegde en minutieus onderhouden Franse voortuin misschien wel naar het pand van uw dromen.

U geniet hier van een ruime bewoonbare oppervlakte van ongeveer 1.000 m², volledig gerenoveerd met een hoge en moderne afwerkingsgraad.

Op het gelijkvloers kom je binnen via de inkomhal met authentieke monumentale trap en grote open haard. Je vindt er grote lichtrijke vertrekken die thans dienst doen als vergaderruimte, conferentiezaal, bureau, semi-industriële keuken en vestiaire.

Op de eerste verdieping bevinden zich de gezellige leefruimtes: grote keuken, salon met open haard, eetkamer, master bedroom met badkamer en dressing, 3 slaapkamers en badkamer. Allemaal met mooi open uitzicht over het prachtig aangelegd privédomein van 15 ha.

Op de tweede verdieping bevindt zich nog een expositieruimte, de biljartzaal, de logeerkamer met badkamer en 4 bureauruimtes.

De derde verdieping is een speelruimte met ingebouwde kasten.

Ook qua buitenruimtes spant deze eigendom de kroon. Naast de reeds vermelde Franse voortuin, is er achteraan een gezellige Engelse parktuin met veel privacy en groen uitzicht. Alle buitenruimtes werden aangelegd door landschapsarchitect Benoit Fondu. Handig is de grote bezoekersparking met plaats voor meerdere wagens.

Naast het kasteel bevindt zich het voormalige koetshuis met op het gelijkvloers een bar/clubhuis en op de eerste verdieping een appartement dat dienst kan doen als gastenverblijf. Aansluitend aan het koetshuis liggen de tennisvelden.

Property IDBFK4120
Asking price€ 4.450.000
Type of houseHistorical building
Living area -
Terrasopp. -
Lot surface area14.840 m²
Year of construction1787
Renovation year1989
Bedrooms5
Bathrooms3
Garages -
Shower rooms -

Cadastral Income€ 7.689
EPC201 kWh/m²
Unique code-
Flood areaNiet gelegen in gevoelig gebied
Planning permit Yes
Parcelling permit No
Planning permit Nature reserve
Pre-emptive right No
Originating Summons No
Judicial decision No

Contact Found & Baker Properties