BOOMGAARD By David Chipperfield Architects 4 Min reading timeAntwerp

Elke dag uitkijken over de zachtwuivende kruinen van een kleurrijke fruitboomgaard? Wakker worden met de heerlijke geuren van gulle bloesems? Verrast worden door de eerste vlinder die de lente aankondigt? U hoeft er niet voor naar de Voerstreek te verhuizen. In het exclusieve boetiekproject Boomgaard beleeft u deze taferelen elke dag vanuit het comfort van uw nieuwe thuis, in het hart van de Antwerpse buurt Nieuw Zuid. Midden in de tuin die zich voor dit duurzame gebouw van Pritzker Prize-winnaar David Chipperfield uitstrekt, wordt immers een unieke boomgaard met fruitbomen aangeplant. Een prachtige stukje leven en natuur, zomaar voor de deur van uw nieuwe stadswoning.

BOOMGAARD
By David Chipperfield Architects

Na onder andere Shigeru Ban, Stefano Boeri en Max Dudler maakt ook David Chipperfield zijn opwachting in de Antwerpse buurt Nieuw Zuid. Triple Living werkt er samen met de Britse Pritzker Prize-winnaar aan een buitengewoon boetiekproject: Boomgaard. Boomgaard is een energiezuinig nieuwbouwproject met 54 luxe-appartementen rond een unieke fruitboomgaard, midden in de stad.

Architectuur in zijn puurste vorm
In Boomgaard is de visie van de architect duidelijk zichtbaar in het consequente gebruik van rechte lijnen, eerlijke materialen, natuurlijke houtaccenten en de voor Chipperfield kenmerkende verticale gevelritmiek. Hoewel kleinschalig, is het gebouw van Boomgaard groots in opzet. Dat mag u letterlijk nemen, want door de hoge plafonds en door de technieken zoveel mogelijk te centraliseren, krijgen de appartementen een aangename ruimtelijkheid. Tegelijkertijd voelen ze huiselijk en geborgen aan, dankzij het vele houtwerk dat ook in de binnenafwerking doorgetrokken wordt.

Een ontwerp van Sir David Chipperfield
Met wereldwijd meer dan honderd gebouwen in het oeuvre en een indrukwekkende rist prijzen op het palmares, kan David Chipperfield met recht een vaandeldrager van de hedendaagse architectuur genoemd worden. Hij is een van de meest vooraanstaande Britse architecten en werd in eigen land geridderd voor zijn uitzonderlijke merites. Sir Davids visie is even eenvoudig als uitdagend: architectuur moet de steden beter maken, de maatschappij dienen en de levenskwaliteit van de bewoners voor ogen hebben. Dat doet hij niet door uit te pakken met opzichtige stijlkenmerken of overbodige opsmuk, wel door architectuur terug te brengen tot de essentie: puur, sober en tijdloos.

Een boomgaard als blikvanger
Elke dag uitkijken over de zacht wuivende kruinen van een kleurrijke fruitboomgaard? Wakker worden met de heerlijke geuren van gulle bloesems? Verrast worden door de eerste vlinder die de lente aankondigt? U hoeft er niet voor naar de Voerstreek te verhuizen. In Boomgaard beleeft u deze taferelen elke dag vanuit het comfort van uw nieuwe thuis, in het hart van de stad. Midden in de tuin die zich voor het gebouw uitstrekt, wordt immers een boomgaard met fruitbomen aangeplant, ontworpen door Bureau Bas Smets. Een uniek stukje leven en natuur, zomaar voor de deur.

Veel aandacht voor de buitenruimte
Boomgaard biedt uiterst lichte hoekappartementen en doorzonappartementen die uitgerust zijn met niet één, maar twee wintertuinen die via schuiframen getransformeerd worden van kamer tot overdekt terras en omgekeerd. In Boomgaard is de buitenruimte minstens zo belangrijk als de binnenruimtes en kunnen de bewoners vier seizoenen lang genieten van de unieke lichtinval en het zicht op de mooie binnentuin met sierboomgaard.

Energiezuinig en klimaatbestendig ontwerp
De wintertuinen verhogen niet alleen de levenskwaliteit voor de bewoners, ze hebben ook een ecologische waarde. Ze vormen immers een buffer tegen de natuurlijke elementen als wind, regen, koude en hitte, waardoor de binnenruimtes minder snel opwarmen of afkoelen. Alle appartementen beantwoorden aan zeer strenge isolatie- en energienormen en de hybridestructuur van beton en hout beperkt de CO2-uitstoot tot een minimum. Het groendak voorziet een extra natuurlijke isolatielaag en vangt het regenwater op, waarna het via het wadi-systeem geleidelijk aan weer in de grond wordt afgegeven.

Boomgaard in een handvol troeven
o Ruime en energiezuinige doorzonappartementen
o Unieke architectuur van David Chipperfield
o Terraskamers als woon- en buitenruimte
o Indeling en afwerking op maat
o Topligging in de groenste wijk van de stad
o Prachtige binnentuin met sierboomgaard
o Vlakbij de Schelde en Antwerpen Zuid
o Duurzame, autoluwe buurt

Alle wegen leiden naar Boomgaard
Boomgaard is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Tram- en bushaltes liggen op wandelafstand. Het station Antwerpen-Zuid is vijf minuten fietsen en naar het Centraal Station is het tien minuten trappen. De site zelf ligt in een zone voor deelwagens en is voorzien van Velo-stations. Met de wagen is het maar enkele minuten tot aan de Ring, met een vlotte aansluiting naar Brussel, Gent en Nederland.

Eigen verhuur- en beheerservice voor investeerders
Triple Living heeft een eigen verhuur- en beheerservice met twintig jaar ervaring en een bewezen staat van dienst: Triple Living Renting haalt vlot een verhuurratio van ruim 98%. Daarnaast wordt alles voor u geregeld: verhuur en administratie, maar ook herstellingen of onderhoud. Wie gerust wil genieten van zorgeloos rendement, is hier in goede handen.

Het aanbod in Boomgaard

54 energiezuinige luxe-appartementen (E-peil: E30):
o 12 1-slaapkamerappartementen
o 28 2-slaapkamerappartementen
o 14 3-slaapkamerappartementen

Ondergrondse garage met:
o 75 parkeerplaatsen
o 52 bergingen
o 162 fietsenstallingen

o Gelijkvloerse verdieping met 4 commerciële ruimtes, 3 lobbyruimtes en 1 fietsenberging (voor o.a. bakfietsen)

Geïnteresseerd?
Wilt u zelf ook graag in Boomgaard wonen, of investeren in een architecturaal hoogstandje aan de stadsboomgaard van het Antwerpse Nieuw Zuid? Neem dan snel contact op met de vastgoedexperts van Triple Living op 03/336.00.00 of via boomgaard-antwerpen.be. Of laat snel een bericht achter via onderstaand invulformulier.

Contact: Triple Living

  • Triple Living
Price € 635.000€ 1.300.000
Number of units54

2 entiteiten linked to the project 'BOOMGAARD By David Chipperfield Architects'

214-1686310011-4943.jpg
214-1686310012-41.jpg
214-1685459804-0207.png
214-1685540383-0742.jpg