Residentie Eileen Gray 1 Min reading timeThe Coast

Residentie Eileen Gray in Oostduinkerke bestaat uit 11 ruime appartementen en 2 exclusieve penthouses. Door het gebruik van andere materialen, texturen en detaillering zorgen we voor een verfijnd en elegant gebouw die zijn gelijke aan de kust niet kent.

Concept

Het materiaal- en kleurgebruik van het gebouw werd zorgvuldig gekozen in harmonie met de natuurlijke omgeving: Het gebouw is ontworpen als een eenheid van 3 bouwlagen met sterke horizontaliteit, door uitgesproken gemetste schijven in beige-bruingrijs genuanceerd metselwerk, gedragen door verspringende massieve, afgeronde kolommen in hetzelfde materiaal. Daarop staat teruggetrokken een niet volledige dakverdieping in een contrasterende kleur. Door op de 3de verdieping, de dakverdieping, de eenheden visueel los te plaatsen en de raampartijen bovenaan te laten doorlopen tot tegen de dakrand, komt het geheel luchtiger over. Rondom de penthouses worden grotere terrassen voorzien, de daken zelf worden ingericht als groendak. Dit geeft het geheel een elegant effect.

Ligging

Residentie Eileen Gray heeft een topligging voor mensen die houden van de kust en die op wandelafstand van de winkels, duinen en het strand willen verblijven. Deze architecturale residentie  situeert zich in de Leopold-II laan tussen Oostduinkerke Bad en het dorp.  

Interieur 

Het interieur van residentie Eileen Gray ademt dezelfde elegantie als het exterieur en handhaaft de hoge kwaliteitsvereisten die eigen zijn aan de Rietveld ontwikkelingen. Plafondhoge deuren, natuurlijke en kwaliteitsvolle materialen gaande van eiken parket tot volledige uitgeruste keuken van Obumex of Bulthaup. Badkamers met Duravit sanitair en inloopdouches, camerabewaking, enz. Stuk voor stuk gericht op wooncomfort en de inherente rust eigen aan sublieme architectuur.

Contact: Rietveld Projects

  • Rietveld Projects
Price op aanvraagop aanvraag
Number of units13
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld01AVONDBEELDstandaardformaat.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld02AVONDBEELDstandaardformaat.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld03AVONDBEELDAstandaardformaatA.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld03AVONDBEELDAstandaardformaatB1.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld04standaardformaatB.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld04standaardformaatC.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld05standaardformaat.jpg
1930RIETVELDLEOPOLDII_beeld06standaardformaat.jpg