In het voorjaar van 2018 gaat het oude Havenhuis tegen de vlakte. Op die plek verrijst een buitengewone ontwikkeling, AEQUOR. Het nieuwe gebouw, het laatste grote project op deze site, kenmerkt zich door enorme glaspartijen en fraaie buitenruimtes. Crepain Binst Architecture tekende het ontwerp.

AEQUOR betekent in het Latijn ‘zee’ of ‘zeespiegel’. Water speelt een prominente rol in de directe omgeving van deze nieuwe woningen. De appartementen kijken allemaal uit op het Willemdok, de jachthaven van Antwerpen met op de achtergrond het MAS en wat verder de Schelde. De oppervlaktes van de flats variëren tussen de 70 en 180 vierkante meter, met prijzen vanaf  € 350.000 tot ruim € 1.000.000. De twee lofts op de hoogste verdieping meten meer dan 300 vierkante meter. De prijzen hiervan zullen een veelvoud bedragen. In het ontwerp zijn 64 wooneenheden voorzien. Nog slechts 1 unit kan in overleg worden samengevoegd. U bent daarvoor nog op tijd!

Waarom u wilt wonen op het Eilandje

Het Eilandje is het oude havengebied van Antwerpen dat ook vandaag nog helemaal omgeven is door water. De oude loskaden, de monumentale pakhuizen en hangaars, de kasseitjes op de grond, … ze zorgen voor een unieke sfeer die u nergens anders in Antwerpen vindt. De buurt heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en is bijna volledig opnieuw aangelegd. Nieuwe gebouwen met architecturale allures domineren de skyline. AEQUOR bevindt zich in het midden van deze urban-hotspot op een steenworp van het MAS, het Red Star Museum het monumentale Havenhuis. En dan vergeten we bijna het bijzonder divers en kwalitatief winkel- en horeca-aanbod te vermelden.

Waarom u wilt wonen in de stad

Wonen in de stad wordt steeds aantrekkelijker. Het verkeer wordt meer geweerd en in goede banen geleid, zodat geluids- en vervuilingsoverlast verdwijnen. Ook het openbaar vervoer en de wandel- en vooral fietsinfrastructuur kreeg een totale facelift. Wonen in de stad is wonen in een luxueuze oase van rust. Een vibrerende hart vol culturele activiteiten en evenementen. De iets verdere toekomst gloort al aan de horizon. Dan zal u misschien een zelfrijdende auto kunnen oproepen voor uw verplaatsingen. De ultieme luxe, toch?

Immo Point Schelde helpt U graag verder met het beantwoorden van al jullie vragen omtrent dit exclusieve project. Aarzel niet hun te contacteren en plan alvast een bezoek in.


Projectontwikkelaars: Vlaamse Poort & Bermaso